Хатинка Пекаря: новий період

Стійке підприємництво
Між містом Буча та селищем Ворзель стоїть відома всім мешканцям Бучанської громади Хатинка Пекаря.
Хтось знає її як хатину, яка вистояла під час окупації. Деякі відвідувачі відразу згадують запашний аромат тіста, який зачаровує ще на порозі. А дехто не може забути інтер’єр та домашню атмосферу.
Ярослав Бурківський – засновник Хатинки Пекаря. Колись через пандемію чоловік втратив роботу, й відкриття власної хлібопекарні допомогло адаптуватися під тодішні реалії. А нині, під час воєнного стану в Україні, Ярослав змушений замінити фартух на військову форму та стати на захист рідної Батьківщини.
Як розповідає мама пекаря Ольга, син уже понад місяць проходить військове навчання. Також жінка запевняє, що вона його не зупиняла, а навпаки, підтримала у рішенні стати добровольцем ЗСУ.


Як сьогодні живе Хатинка Пекаря
Пані Ольга на сьогодні обіймає одночасно дві посади – пекарки й господині Хатинки.
«На початку було важко, а зараз потроху звикаємо, входимо в колію», – поділилася з нашою кореспонденткою жінка.
У пекарні наразі двоє співробітників Ольга та Анатолій. До цього з Ярославом працювали ще двоє кухарів – Віктор та Юрій. Чоловіки нині Захисники ЗСУ.


Додамо, що хатина є стабільним постачальником продукції на фронт.
«Хліб для військовослужбовців – це наш пріоритет.»

Пекарка зазначає, що їй дуже подобається бути тут. Каже, що дізнається багато нового. До прикладу, згадує про хлопця, який приїжджав навчатися пекарської справи.
«Я мати п’ятьох дітей. Тож завжди щось випікала: пиріжки, хліб, але тільки в духовій печі. Тут працюємо зі звичайною піччю. Це складно, але мені допомагає мій зять Анатолій. Ми покликали його на допомогу», – розповідає мати Ярослава.
За оцінкою Ольги найпопулярнішою серед хлібобулочних виробів є паляниця, а фішкою закладу – вівсяне печиво.



А на запитання до пекарки чи продовжують гості так само активно відвідувати Хатинку Пекаря, сказала чітко: «Хатинка працює і буде працювати, а гостей як було багато, так і є…»
Тож якщо у вас з’явиться можливість та час спробувати духмяну випічку, не втратьте цей смачний шанс!
Газета “Бучанські новини” № 39 від 2024 року.