Серпень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Новий апарат УЗД працює в денному стаціонарі (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

У Бучанському консультативно-діагностичному центрі (БКДЦ) встановили новий апарат ультразвукової діагностики. Його було придбано за кошти міського бюджету.

У цьому році БКДЦ підпасав договір з «Національною службою здоров’я» про амбулаторне обслуговування і ведення вагітних, саме тому виникла необхідність придбання нового якісного апарату УЗД.

До цього на балансі центру знаходилось три апарати, які успішно працюють для населення.

«При обстеженні вагітних на лікарі лежить велика відповідальність, треба точно знати стан самої жінки та її дитини. Щоб батьки були впевненні у тому, що вагітність протікає без ускладнень, – роз’яснив головний лікар КНП «Бучанський консультативно-діагностичний центр» Любомир Бучинський. – Тому міська рада виділила додаткові кошти у обсязі 2,5 мільйони гривень на придбання сучасного апарату УЗД. Наразі він вже на повну потужність працює і приймає не тільки вагітних, а і інших пацієнтів».

Бучанський міський голова Анатолій Федорук зазначив, що медична галузь у Бучанській громаді – це не лише будівництво нових амбулаторій і капітальний ремонт існуючих, а й постійне оновлення матеріально-технічної бази закладів.

«За кошти місцевого бюджету замінюємо існуюче на більш сучасне і встановлюємо у кабінетах нове, аби лікарі мали змогу проводити якісну діагностику пацієнтам, – пояснив Анатолій Петрович. – Новий мамограф уже працює, оцінили якість роботи нового апарату УЗД, оцифровувача плівок медики і пацієнти: послуги надаються швидко і якісно.

З початку року на нове обладнання з місцевого бюджету спрямували понад 5 мільйонів гривень».

Головний лікар БКДЦ розповів, що заклад надає вторинну допомогу населенню Бучанської громади, а також тим хто має електронне направлення від сімейного лікаря. Медик зазначає, що якщо немає цього направлення, пацієнт теж має змогу пройти обстеження, сплативши ціну за прайсом закладу, як цього вимагає нова медична реформа.

Любомир Бучинський розповідає, що постійно триває процес оновлення технічної бази центру, задля підняття якості та швидкості надання медичної допомоги.

«У лютому місяці 2021 року центр отримав новий сучасний мамограф, який був придбаний за гроші бюджету та оцифровувач до цього апарату за кошти органів місцевого самоврядування.»

Бучанський консультативно-діагностичний центр постійно отримує підтримку держави та Бучанської міської ради.

«Надалі центр чекає придбання апарату комп’ютерної томографії, який необхідний для обстеження пацієнта і надання якісної медичної допомоги», – зазначив Любомир Бучинський.

Анатолій Федорук підкреслив, що галузь потребує подальшого оновлення обладнання, аби діагностика була на якісно вищому рівні. Тому у подальшому нова сучасна техніка прийде на допомогу медперсоналу.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Також можна ознайомитися Гепатити не чекають! Корисні поради бучанських лікарів | (buchanews.com.ua)