Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Фільм “Я, Ніна”. Історія телеведучої Яніни Соколової

1 хвилина на читання

Українська сценаристка та режисерка короткометражних та повнометражних фільмів Марися Нікітюк відома за проектами “Коли падають дерева”, сценарій якого став переможцем 10 сесії ScripTeast Award Каннського кінофестивалю 2016 року та “Додому” Нарімана Алієва, який було висунуто на Оскар від України, зніме художній фільм “Я, Ніна”, в якому головні ролі зіграють телеведуча Яніна Соколова та вокаліст гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин

Нова режисерка зазначила, що прибрала зі сценарію картини “Я, Ніна” політичні сюжетні лінії, поглибила тему онкохворих людей, а також драматизувала сценарій і додала другорядних персонажів для розкриття головної героїні і теми.

За сюжетом стрічки, молода успішна журналістка Ніна дізнається, що хвора на рак. Їй роблять операцію з видалення внутрішніх жіночих органів. Ніна намагається утримати статус-кво на роботі та вдома, але хвороба змушує змінюватись. Закоханість, виснажливі медичні процедури та інший ритм життя допомагають Ніні знайти глибший контакт із собою.

 Реліз фільму в Україні планується у 2021 році.

Нагадаємо, 22 травня 2019 року телеведуча Яніна Соколова написала у Facebook про те, що вона сім місяців боролася з онкологією та вилікувалась. Тоді ж вона повідомила про мультимедійний проєкт “Я, Ніна”, спрямований на підтримку онкохворих людей. Спочатку кошти на зйомки фільму збирали краудфандингом, згодом майбутня стрічка стала одним із переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно.

В рамках проекту “Я, Ніна”, який спрямований на зміну ставлення соціуму до онкохворих та хворих на рак до самих себе, крім створення повнометражного художнього фільму, вже видано книгу, засновану на реальних подіях життя Яніни Соколової, та знято кліп на саундтрек до фільму – пісню “Сьомий день” гурту “Друга ріка”.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини