Лютий 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Нову школу-садочок у мікрорайоні Нова Буча будуватимуть (ФОТО)

2 хвилини на читання

Проєкт сучасної школи-садочка у мікрорайоні Нова Буча створили литовські партнери і планували реалізувати його протягом двох років. Вони навіть провели воркшоп з керівництвом міста та вчителями, на якому обговорили, як можна вдосконалити майбутню школу.

У Бучанській міській раді повідомили, що литовські партнери не планують зупиняти реалізацію проєкту будівництва.

Чутки про сумніви з’явилися у соцмережах і деяких ЗМІ. Та ці заяви спростували БФ «Support Fund for Bucha School» й БМР. Зокрема у благодійному фонді заявили, що технічний проєкт розроблений, зараз проходить експертизу, залучення коштів від міжнародних донорів теж триває.

Отримати дозвіл на будівництво планують вже у другому кварталі цього року.

Нову школу-садочок у мікрорайоні Нова Буча будуватимуть (ФОТО)

Офіційно Бучанська міська рада повідомила щодо будівництва нової школи-садочка:

Тристоронню угоду про створення сучасного навчального закладу у Бучі підписали ще у квітні 2023 року між Бучанською міською радою та міжнародними компаніями BT Invest і BaltCap.

Для фінансування будівництва, сторони створили благодійний фонд «Support Fund for Bucha School», який повинна була реалізувати Nullus – литовська дочірня компанія фонду BaltCap. Загальна вартість проєкту оцінювалась у 18 мільйонів євро.

Однак, через внутрішні проблеми з BaltCap, пов’язані з підозрою колишнього партнера у фінансовому шахрайстві, компанія Nullus вийшла зі складу засновників Благодійної організації. Дане рішення ухвалив акціонер та керівник Nullus.

Над будівництвом нової школи у Бучі продовжить працювати БФ «Support Fund for Bucha School».

«Ми вважаємо, що українські діти заслуговують на нові школи та гарну освіту, щоб у майбутньому побудувати багату європейську державу. Віримо, що з’явиться дедалі більше спонсорів, які підтримають цю ідею та проект школи у Бучі», – зазначили представники БФ «Support Fund for Bucha School».

Нагадаємо, при розробці проєкту нової школи-садочка учні та вчителі після ознайомилення з проєктом внесли свої побажання та корективи щодо розміщення класів та інших кабінетів у майбутньому навчальному закладі.  Також литовці заслухали думки та побажання від представників закладів освіти.