Лютий 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Дивовижний і незнаний світ Любові Панченко – відкриття виставки (ФОТО)

1 хвилина на читання

У Києві відкрилася виставка художніх робіт та ескізів моделей одягу «Останній подарунок» талановитої мисткині з Бучі, почесної громадянки міста Любові Панченко. Почала діяти експозиція її робіт у Музеї шістдесятництва, що на вул. Олеся Гончара, 33.

Пані Любов з юності пропагувала українську культуру, й всі її роботи були пронизані великою повагою до рідної країни та звичаїв предків. У кожному малюнку, у кожній вишитій сорочці, сукні чи паску – збереження народних традицій та автентичність, притаманна її неповторному таланту.

Як зазначають у Музеї, більшість робіт представлені на загал вперше. Зокрема повний цикл ілюстрацій до «Тіней забутих предків», які не увійшли до альбому «Повернення».

«Для кола шістдесятників художня і декоративно-прикладна творчість Любові Панченко мала свої глибинні змісти, які дозволяли повернутися «до джерел», звільнитися від комплексу меншовартості, доростати до української ідентичності та поринути у світ кольору та краси, який так контрастував із сірістю радянської дійсності», – зазначила під час відкриття виставки директорка Музею Олена Лодзинська.

Євген Сверстюк влучно зазначив: «Ці роботи явно несуть печать геніальності. Художниця живе в своєму світі, вона відкриває нам цей світ».

На знакову подію прийшли поціновувачі таланту бучанської художниці й ті, хто вперше хотів познайомитися із роботами талановитою мисткині. Серед відвідувачів також були люди, які особисто знали Любов Михайлівну, тож розповіли свої спогади всім присутнім про її творчість, характер і цікаві події із життя художниці-модельєрки.

На відкриття виставки також завітала молодь – представники спілки українських аніматорів УАнімА, які створили мистецьку інді-гру “60. Втрачені скарби”. Це серія інтерактивних новел про художниць, які працювали в Україні в 60-х роках. Починається комп’ютерна історія з творчості Любові Панченко.

“Це неоціненний скарб України, її творчість не залишить нікого байдужим, то ж давайте не забувати про видатну творчість Любові Панченко, адже це – ексклюзив!”, – наголосив Сергій Попов, керівник ансамблю “Перлина Бучі”, які не лише завітали на виставку, а і подарували присутнім свій виступ.

Тривалість виставки: 10.02.2023 – 10.03.2023.