Лютий 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Підтримати ментальне здоров’я журналістів та активістів – така мета заходу, який відбувся у КОВА

1 хвилина на читання

Захід для медійників, комунікаційних підрозділів громад та активістів Київщини обладміністрація організувала спільно з регіональним координатором Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як»?

Як втримати себе як людину у стресових ситуаціях, продовжити діяти, допомагати собі й іншим і якісно та оперативно працювати?

Практичні поради й роз’яснення від фахівців Міжнародної організації Ізраїльської Коаліції по роботі з Травмою ITC – Israel Trauma Coalition, отримали журналісти на тренінгу, який відвідали і журналісти БН.

«Представники ЗМІ теж є тією «першою лінією контакту», бо щодня стикаються з людським горем та стражданням», — зауважила заступниця голови Київської обласної військової адміністрації Леся Карнаух під час заходу.

Також вона розповідала, чому кожному важливо дбати про своє ментальне здоров’я.

Психологиня, експертка та тренерка ІТС Наталія Давиденко зуміла змусити масмедійників забути про необхідність все документувати, щоб потім висвітлити. Натомість допомогла їм засвоїти практичні навички, які допоможуть у стресовій ситуації.

Завдяки пані Наталії учасники навчання опановували:

• методики психологічної самодопомоги і підтримки оточуючих під час стресових подій;

 • техніки дихання;

 • протоколи саморегуляції, зокрема, протокол «4 стихії».

Українська телеведуча, директорка з комунікації Ізраїльської Коаліції по роботі з Травмою ITC Катерина Трушик розказала про діяльність ІТС в Україні та світі. Зокрема розповіла, що в Ізраїлі ментальним здоров’ям опікуються багато років. Вони вже допомогли значній кількості людей впоратися в кризових ситуаціях та травмувальних подіях за рахунок власних ресурсів.

Катерина наголосила на важливості навчити якомога більше людей прийомам та інструментам протоколів ІТС, що допоможуть.

Під час заходу регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», Юлія Казакова презентувала програму, ініційовану першою леді. Розповіла про її заходи на національному та обласному рівнях.

Це відбувся перший етап тренінгу «Навички психологічної самодопомоги та допомоги іншим» у рамках такої необхідної всім українцям Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що впроваджується за ініціативою Олени Зеленської.

Міжнародна організація ITC – Israel Trauma Coalition з 2014 року працює над підтримкою та навчанням українських команд психосоціальним знанням, інструментам, самообслуговуванню та стійкості спільноти. Під час нинішньої війни в Україні ITC навчив 4000 українських терапевтів психосоціальним навичкам і спільно з місцевою владою створив 5 центрів стійкості для посилення стійкості громади.