Жовтень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
10.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Творчий сезон у «Порталі» розпочато – душевно, музично, поетично (ФОТО)

Тусовка творчих людей у бучанському коворкінгу «Портал» – такий собі своєрідний мистецький квартирник з робочою назвою «Творчий мішок» – виникла досить спонтанно у липні 2022 року, коли люди почали повертатися в Бучу після евакуації. І одразу стала магнітом для всіх зацікавлених.

Оксана Слупська, художниця, поетка, викладачка образотворчого мистецтва, стала координаторкою і ведучою цієї тусовки. Вона вважає, що такий творчий напрям у Бучі виникнув не випадково, не просто так. Адже в обстановці руйнувань, втрати близьких, спорожнілих осель, повітряних тривог та постійних відключень світла всім хотілося єднатися.

«З’явилося бажання з часом видати збірку віршів і малюнків, створених учасниками зустрічей. Неодмінно проводиться збір коштів на потреби наших військових», –  ділиться пані Оксана.

Взаємна підтримка, бажання поділитися наболілим у поетичній і музичній формах, почути інших – усе це стало запорукою того, що цей рух розвивається вже більше року і ось зараз, після літньої перерви, відновлюється на початку жовтня.

Серед учасників – аматорські митці з Бучі, Ірпеня, Києва, Ворзеля, Гостомеля, Бородянки, Немішаєвого, Блиставиці, Вишгорода…

Найстаршому учаснику за сімдесят, наймолодшому дев’ять років. Приходять члени Спілки письменників і старшокласники, пенсіонери і бізнесмени, кандидати наук і студенти, учасники відомих гуртів і аматори. Звучить фортепіано, віолончель, гітара, кобза. Шанується автентика. Запалюються свічки, заварюється духмяна кава або трав’яний чай, розквітають усмішки, зникають тривоги і зморшки з облич.

Як завжди, зустрічі планується проводити двічі на місяць вечорами у вихідні.

Автор: Микола Дем’янов

Фото Володимира Коскіна