Вересень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Навчання у школі: тривога, спуск в укриття, евакуація (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Як розповів директор Гаврилівської школи № 8 Святослав Катан, у освітньому закладі вирішили не лише проговорювати теорію на уроках, а й провести практичні заняття з евакуації. Для цього педагогічний колектив запросив допомогти їм бійців Добровольчого формування тероборони і поліцію.

Журналісти БН були з дітками у класі, де тривав урок, коли почули три дзвінки – один короткий, два довгих, а в цей час директор по рації передав педагогам про тривогу.

Учні разом із класними керівниками чи вчителями-предметниками вийшли із кабінетів і попрямували у підвальне приміщення. Кожен клас знав свій маршрут, тож жодної тисняви чи плутанини в коридорах, на східцях та входах не було. В укритті діти комфортно розташувалися і спілкувалися, а вчителі перевірили, чи всі учні на місці. Згодом, після чергової команди директора, учні попрямували до центрального входу, де на них чекали шкільні автобуси й правоохоронці.

«Сьогоднішній стан у державі змушує нас робити такі речі. Протягом навчального року наші учні вже навчилися спускатися в укриття, а от загальної евакуації ще не відбувалося, – розповів Святослав Катан. – Ми вирішили не лише говорити про це на уроках, а і зробити практикум, який допоможе учням поступово виконати певні кроки при надзвичайній ситуації».

Голова учнівського самоврядування школи Анастасія від імені учнів висловила впевненість, що такі тренування є дуже необхідними у цей час, щоб бути готовими до небезпечних загроз і бойових дій.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини