Серпень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Суперкубок України з футзалу відбувся у Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

В Академії спорту Бучі дві найсильніші команди змагалися за Кубок переможця – чемпіон минулого сезону «ХІТ» Київ та володар Кубка України-2022/23 «Кардинал-Рівне».

Сигнал про повітряну тривогу тричі змушував переривати змагання. Та команди не втратили бойового духу, боротьба за першість була запеклою, з гострими моментами і навіть травмами. А для вболівальників це було хвилююче, захоплююче дійство.

«Ще один доказ, що російським терористам нас не зламати, ми продовжуємо жити, – наголосив Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Бучанська громада — спортивна громада. І ми вкотре це доводимо, проводячи заходи всеукраїнського рівня. Раді вітати всіх учасників і бажаємо ще більше перемог».

На змагання приїхали заступник керівника Офісу Президента Олексій Дніпров, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, президент Асоціації футзалу України Сергій Владико та дипломати багатьох країн.

«Щойно закінчилася повітряна тривога, – зазначив на відкритті Суперкубку пан міністр. – Завдяки Збройним силам ми можемо жити і працювати. І хочу підкреслити, ми зараз перебуваємо у гарному сучасному залі, тож упевнений, що всім тут сподобається».

Вадим Гутцайт висловив задоволення, що один із найкращих спортивних залів, побудованих за Програмою Президента Володимира Зеленського, вже відновлено після візиту рашистів.

«Не зламати ворогам ні культуру на спорт!», – наголосив Сергій Владико і зазначив, що вибір проведення Суперкубку в Бучі – це показ незламності міста, яке пережило жахливу трагедію під час окупації російськими військами.

У пекельній боротьбі 15-й трофей дістався переможцям минулого сезону – київській команді «ХІТ». Вони обіграли свого суперника «Кардинал-Рівне» з рахунком 2:0.

Президент футзального клубу «ХІТ» Володимир Котляр розповів, що перемогти спортсменам допоміг дух команди, адже гра була складна, три повітряні тривоги. Але вдалася! До речі, він зазначив, що йому дуже сподобалося у нашій Бучі, і різноманітність спортивних майданчиків на території Академії спорту.

«Розвиток спорту і популяризація здорового способу життя – один із пріоритетів держави і Президента України», – наголосив заступник голови Офісу Президента Олексій Дніпров і зазначив, що перебуває у надсучасній спортивній арені країни: Академія спорту –  спорткомплекс світового рівня.