Червень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

1000 БПЛА – Крила помсти для гвардії наступу (ФОТО)

1 хвилина на читання

В інформагенції презентували унікальний міжнародний проєкт «Крила помсти». Його мета – забезпечити українську армію високотехнологічними безпілотниками бомбардувальниками «Hunter Killer» (Хакі-20), які розроблено в Україні і виготовляють найкращі вітчизняні підприємства.

Бучанська міська тергромада разом з авторами цього продукту має спільну угоду. Перша ескадрилья безпілотників буде носити звання міста-героя Бучі.

Знайомив із планами підтримки силових та спеціальних структур України ідейний натхненник проєкту «Крила помсти» командир роти «Щит», ексбоєць 241 бригади Вадим Кодачігов (FAUST).

Свою підтримку висловили Бучанський міський голова Анатолій Федорук, український співак, народний артист України Олександр Пономарьов і український співак, заслужений артист України Михайло Хома (DZIDZIO).

«Ми будемо мати армію дронів із гучною назвою «Буча – місто Герой». Це буде участь кожного з Бучанської громади в тому, щоб помститися росіянам за те, що ми пережили, що втратили, як живемо зараз», – зазначив Анатолій Федорук.

Вадим Кодачігов (FAUST) розповів, що цей проєкт зародився в окопі під обстрілами. Армії потрібна дистанційна війна, щоб не втрачати своїх синів і доньок у контактних боях.

«Він буде дуже ефективним», – упевнений FAUST і додає, що цей проєкт має три складові в досягненні мети.

  • Перше, проінформувати російських громадян, що війна – це не сюжети по телевізору, коли ти лежиш на дивані. Щоб кожен з них відчув, що таке війна, повітряна тривога тощо.
  • Друге, щоб росіяни знали, де в них укриття, що таке народжувати у підвалі. Щоб кожен росіянин телефонував своєму президенту і вимагав закінчувати війну.
  • Третє, послання російським асвабадітєлям, що Україна не буде їхньою.

«Технічні характеристики безпілотників свідчать, що жоден куточок російської держави не буде відчувати себе у спокої, – наголосив мер Бучі. – Час їм розуміти, що відчуваємо ми, цивільні громадяни, незалежно від місця проживання, коли щодня і щоночі тривають обстріли населених пунктів. Фактично, це відповідь на щоденні і щонічні виклики, які маємо в Україні».

Перша сотня бортів буде виходити з іменами міст, які найбільше постраждали від рашистів. Оскільки перше місто, яке обороняв Вадим Кодачігов – Буча, тож саме з ім’ям нашого міста розпочинається випуск Хакі-20. До речі, у планах організаторів виготовити для ЗСУ 1000 автономних і керованих безпілотних бомбардувальників.

Вони постачаються у трьох різних комплекціях, кожна з яких має своє призначення та належного користувача.

  • автономний камікадзе Хакі – АК-1000, здатний знищувати стратегічні об’єкти ворога на відстані 1000 км,
  • автономний бомбардувальник Хакі – АБ-500, вражає бази розміщення техніки та живої сили орків в радіусі 500 км,
  • керований бомбардувальник Хакі – КБ-50, перші у світі ескадрильї тактичних бомбардувальників поля бою, які виконують завдання у найгарячіших зонах, знаходяться у повітрі до 6 годин безперервно, миттєво вражають будь-яку ворожу техніку та живу силу згідно з вказівками оператора, який перебуває в 50 км від зони бомбардування.

Реалізовується проєкт за підтримки Служби безпеки України, Головного управління розвідки, відомих торговельних мереж, медіахолдингів та зірок шоубізнесу.

Співак Олександр Пономарьов підкреслив, що підтримує будь-який проєкт зроблений в Україні: «Краще інвестувати в українське виробництво. Ми підтримуємо для того, щоб можна було все зробити якомога швидше, щоб ми могли адекватно відповідати на те, що літає над Україною».

Його колега Михайло Хома (DZIDZIO) відразу сказав, що зараз непростий час, але дуже важливий. Тож маємо зробити все, щоб реалізувати всі плани, які поставили собі за мету «Крила помсти»:

«Ворог розуміє одне слово – слово сили. Ми будемо підтримувати, щоб завершити війну. Щоб перемогти!»

На початку травня запущено виробництво першої сотні ударних бомбардувальників Хакі-20. FAUST наголосив, що це саме той продукт, який зараз необхідний фронту.

Анатолій Федорук закликав партнерів, бізнес, громадян долучатися: «Це наша з вами участь у спільній боротьбі. Обов’язково перемога буде за нами. Слава ЗСУ!»

Підтримати фінансово можна на сайті проєкту: Помста | Kryla (pomsta.org.

Ми публікували: Піаніст з Японії Темпей Накамура виступив у Бучі ВІДЕО, ФОТО (buchanews.com.ua)