Березень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Підбірка українських фільмів, які варто подивитися

1 хвилина на читання

Сьогодні ми пропонуємо Вам переглянути фільми від українських режисерів.

Пізнання нового контенту допоможе Вам краще зрозуміти сучасне українське мистецтво. Побачити мислення та способи візуалізації саме від української команди.

Гуцулка Ксеня (2019)

1939 рік. У карпатське селище Ворохта приїздить американець українського походження Яро, щоб одружитися з українкою. Тільки за цієї умови він успадкує великі статки померлого батька. У Карпатах на Яро чекає його справжнє кохання.

Події розгортаються, коли до окупації Заходу України більшовиками залишається кілька тижнів.

Черкаси (2020)

  За сюжетом двоє хлопців з українського опиняються на воєнному кораблі «Черкаси» під час подій 2014 року. У той час, коли екіпаж тральщика проходить навчання, президент Янукович втікає з України, а Крим захоплюють «зелені чоловічки».

Починається окупація Кримського півострова. Корабель повертається на базу, але порт уже втрачений. Тральщик «Черкаси» заблокований в озері Донузлав. Українські кораблі здаються один за одним, лише екіпаж «Черкас» чинить опір і продовжує відважну, хоч і безнадійну, боротьбу.

Стоп-Земля (2021)

«Стоп-Земля» – двогодинне споглядання за сучасними 16-річними школярами під меланхолійну електронну музику. Герої закохуються, сумніваються у собі, жартують, обмінюються повідомленнями та танцюють.

​​Головні герої фільму — це 11-класники, у яких скоро випуск та нове доросле життя. Однак шкільне життя старшокласника — це не лише про іспити та підготовку до вступу, це ще й про емоції та найрізноманітніший досвід, який той проживає в перервах між навчанням. Саме це стрічка й намагається показати: звичні будні підлітків, які дружать, закохуються, постійно сумніваються та розважаються так, як їхні батьки навіть не уявляють.

“Погані дороги” (2020)

Фільм є екранізацією однойменної п’єси Наталки Ворожбит. Він складається з п’яти новел про життя і смерть людей на окупованому Донбасі та за лінією розмежування. Він досліджує природу жорстокості та зла, намацує болючі точки у свідомості глядачів.

Займіть свій вечір цікавим українським фільмом та відчуйте в ньому мотиви сильного та душевного народу.

Карина Тімкова