Лютий 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
01.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Юнаки та дівчата про поїздку в Дюнкерк (ФОТО)

1 хвилина на читання

Молоді люди, коли повернулися, розповіли меру Бучі Анатолію Федоруку про свою подорож до Дюнкерка.

Про те, як вони згуртувалися заради спільної мети – продемонструвати рідну Україну.

29 січня 20 старшокласників та студентів із Бучі вирушили до французького міста-побратима нашої громади Дюнкерка, де навчалися, спілкувалися із однолітками й знайомилися із місцевими пам’ятками. Розумні, амбітні, патріотичні – вони вразили французьких дітей і вчителів освіченістю, вмінням спілкуватися англійською і… яскравим виглядом.

Юнаки та дівчата про поїздку в Дюнкерк (ФОТО)

У Франції очікували побачити нещасних підлітків, які пережили бойові дії, окупацію, а зустрілися із рішучими українцями – розумними і дипломатичними.

«Вони відчули нашу силу, що ми не просто діти з підвалу, а ми виховані, освічені, навчені у наших школах», – розповів Нікіта.

Ці діти розповіли в іншій країні не лише про трагедію, що відбулася, а і про бажання відновити все і стати кращими. І були почуті!

Поїздка подарувала юнакам і дівчатам не лише гарні емоції, а і багато досвіду. Юнаки і дівчата висловили сподівання, що це принесе користь громаді. Тепер у їх планах поділитися новими знаннями у своїх освітніх закладах.

Бучанський міський голова подякував за те, що вони з почуттям великого патріотизму несли звання українця за кордоном. І підкреслив, що такі амбітні молоді люди найкраще розвиватимуть рідну громаду і країну.