Січень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
14.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Податківці провели онлайн зустріч з представниками ОТГ

1 хвилина на читання

У рамках Комунікаційної платформи відбулася онлайн-зустріч податківців Бучанщини з представниками територіальних громад Бучанського району.

Головна тема  онлайн-зустрічі з громадськістю:

напрацювання спільних заходів щодо забезпечення надходжень до  місцевих бюджетів територіальних громад району, погашення податкового боргу платниками податків та виявлення додаткових резервів .

У заході взяли участь заступник начальника Бучанського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області Олександра Семенюк , начальниця Бучанського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Тетяна Єфременко та заступник начальника Бучанського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом Петро Хакало.

Під час онлайн-спілкування Тетяна Єфременко закцентувала увагу учасників ZOOM – конференції на бюджетоформуючих податках місцевих бюджетів, а саме: податок на доходи фізичних осіб, плата за землю, акцизний податок, єдиний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Фахівець зауважила, що відповідно ст.288 Податкового кодексу України органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні до 1 лютого подавати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори оренди на поточний рік. Тетяна Єфременко звернула увагу представників  онлайн-зустрічі на те, що при прийняті рішень по місцевим податкам і зборів на 2023 рік необхідно забезпечити відповідність ставок до Податкового кодексу України та запропонувала надіслати на адресу податкового органу свої пропозиції щодо складання спільного плану дій на 2023 рік.

Петро Хакало наголосив, що  потребує уваги спільна робота з територіальними громадами щодо залучення боржників по сплаті податків, адже місцеві бюджети недоотримують значні суми податків. Висловив прохання до всіх територіальних громад виявляти факти та надавати переліки до ГУ ДПС у Київській області платників, які здають в оренду власні виробничі приміщення , а також переліки підприємств – платників єдиного податку, які здають земельні ділянки в оренду для залучення їх до оподаткування.

Крім того, під час спілкування Тетяна Єфременко також зупинилася на особливостях кампанії добровільного декларування активів громадян. Вона повідомила про подовження дії податкової амністії до 1 березня 2023 року та поінформувала про види об’єктів декларування, ставки одноразового збору та терміни його сплати.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Київській області :kyivobl.ikc@tax.gov.ua .