Грудень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
16.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Тренінг з домедичної допомоги: знання, які рятують життя (ФОТО)

1 хвилина на читання

У наш час базові знання з домедичної допомоги необхідні кожному, хто живе в Україні.

Як врятувати людину, яка зазнала поранення, навіть надати першу допомогу собі. Саме про це йшла мова на тренінгу, який провела Віталіна Пушкар, лікарка з невідкладних станів Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги.

«Кожна свідома людина повинна володіти елементарними навичками домедичної допомоги, навіть у невійськовий час», – переконана пані Віталіна. – Тому що ніхто не застрахований, що хтось втратить свідомість, чи станеться з людиною щось інше.

Як оцінити стан потерпілого, визначити, якої допомоги він потребує.

Що таке турнікет, як ним скористатися, як накладати, на скільки – відповіді на ці питання необхідно знайти за лічені хвилини, якщо сталася біда. Також треба знати, що турнікет не можна накладати на відкритий перелом, кишені, коліна, суглоби.

Як зупинити кровотечу і надати допомогу пораненому: накласти пов’язку, закрити дірку, зробити перев’язку, забезпечити вільне дихання, зробити штучне дихання, закритий масаж серця.

Саме це роз’яснювала і показувала пані Віталіна. Розповідаючи жваво, простою зрозумілою мовою, відразу демонструючи і пропонуючи кожному спробувати, лікарка заволоділа увагою тих, хто виявив бажання навчитися.

Бучанський центр первинної медико-санітарної допомоги періодично організовує тренінги з тактичної медицини для цивільного населення. Нещодавно такі відбулися у Ворзелі та Бучі. Кожен – більше трьох годин. Всі, хто прийшов, отримали корисні знання, які можуть врятувати людське життя.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини