Грудень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Говорили про патріотичне виховання на звичаях козацтва (ФОТО)

1 хвилина на читання

У Бучі відбулася VII Всеукраїнська науково-практична конференція учнівської та студентської молоді «Україна – козацька держава».

Науковці та освітяни у Пластовому Вишкільному Центрі говорили про патріотичне виховання молоді на традиціях і звичаях українського козацтва.

Керівник відділу освіти Бучі Олег Цимбал привітав гостей у нашому місті і розповів про наслідки рашистської агресії, про освітян громади, які проявили себе як мужні люди. Адже підвали шкіл і садочків стали укриттям для людей.  Працівники цієї сфери приймали участь в евакуації населення. А після звільнення від агресора заклади стали гуманітарними штабами. А потім розпочалося відновлення зруйнованого і організація освітнього процесу у змішаному форматі.

«У цей нелегкий час ми маємо приділити левову частку національно патріотичному вихованню, – зазначив Олег Іванович. – Через події, що сталися, через козацтво, наукові бесіди, семінари, співпрацю з військовими.

На конференції йшлося про науку і творчість, про важливість патріотичного виховання та традиції джури.

Спікери Олег Цимбал та Маріана Товстенко презентували досвід центру національного-патріотичного виховання та спортивної роботи відділу освіти Бучанської міської ради щодо результатів участі дітей та учнівської молоді громади в Всеукраїнській грі («Сокіл») «Джура».

«Доказом того, що якісно працювали і раніше є те, що наші вихованці зараз воюють на фронті, захищають Україну від ворога, – наголосила Ірина Личак, завідувач відділу спортивного туризму і краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». – Цього року вперше бучанські джури поїхали у Всеукраїнський етап Джури. І саме в Бучанській громаді найкраще організували і провели етап конкурсу, хоча і пережили бойові дії, окупацію, евакуацію, відновлення після цього».

Також під час науково-практичної конференції об’єднана команда куренів Бучанської громади представила для гостей майстер-клас з конкурсу строю і пісні «Впоряд» та творчо-мистецький виступ «Ватра». А працівники Бучанського центру позашкільної роботи провели майстер клас із виготовлення традиційної народної іграшки “Коник” і зварили для гостей смачнючий український куліш.