Вересень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Про безпеку школярів – освітяни Бучанщини (ФОТО)

1 хвилина на читання

У ліцеї №9 Бучі відбувся круглий стіл з теми: «Безпечне освітнє середовище у закладі освіти: нові виміри».

Говорили про те, що зараз, особливо в умовах повномасштабного вторгнення держави-агресора в Україну, є потреба організації навчання по новому.

І педагоги, і учні та батьки мають чітко розуміти, як діяти у надзвичайних ситуаціях, виконувати всі необхідні правила і залишатися спокійними. Діти мають навчатися у безпеці й залишатися у доброму психологічному настрої. Також йшлося про ментальне здоров’я вчителів, батьків і дітей у час війни.

Начальник відділу освіти Бучі Олег Цимбал розповів, як у Бучанській громаді вирішують всі виклики, які ставить сьогодення.

Він згадав, як у часи окупації саме у закладах освіти ховалися люди в укриттях, і як були там організовані умови для життя, харчування, правопорядок. Після звільнення громади зазвичай у школах і садочках були організовані гуманітарні штаби.

Також повідав присутнім про відновлення шкіл і садочків та запуск з 1 вересня освітнього процесу в умовах військового стану.

Директорка Бучанського ліцею №9 Лариса Сторожик поділилася практичним досвідом організації навчання офлайн і онлайн, а також облаштування укриття та психологічної підтримки дітей у реаліях сьогодення. І наголосила на сучасних завдання директора: швидко реагувати, корегувати процеси і бути обізнаним у ситуації.

У круглому столі взяли участь керівники Державної служби якості освіти України,  Бучанської районної державної адміністрації та директори шкіл району.

Представники ДСНС Київській області  роз’яснили педагогам про оптимізацію системи цивільного захисту закладу освіти щодо вирішення основних завдань в умовах воєнного стану, а також порядок поводження з вибухонебезпечними предметами. Навіть показали на наявних прикладах.

Багато питань поставили педагоги щодо дій вчителів і батьків, наприклад, якщо повітряна тривога оголошена у час, коли діти мають прямувати до школи.

Спілкування за круглим столом, обмін досвідом дали можливість більш практично підійти до вирішення проблем, які виникли після повномасштабного вторгнення армії рф.