Серпень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Партнери з Ізраїлю: “Головне – безпекові питання» (ФОТО)

1 хвилина на читання

Сьогодні мер Бучі Анатолій Федорук і заступник мера міста Рішон-ле-Ціон (Ізраїль) Максим Бабицький підписали угоду про співпрацю.

У першу чергу говорили про безпекову галузь. Анатолій Федорук розповів про програму «Безпечне місто», яку реалізовували у Бучанській громаді до повномасштабного вторгнення армії рф в Україну. Також йшлося про будівництво міського відділення  поліції в одному з населених пунктів, де саме мав бути зосереджений кол-центр.

«Досвід Ізраїлю жити і процвітати в умовах великої загрози з зовні нам дуже важливий. Навіть після великої перемоги над ворогом, – підкреслив мер Бучі. – Впевнений, що наша співпраця буде плідною».

Максим Бабицький зазначив, що, нажаль, Україна зараз частково знаходиться у таких умовах, як Ізраїль, який оточений ворогами:

«Ви маєте кордони з ворогом. Навіть після перемоги ви будете мати такого сусіда».

Заступник ізраїльського міста відвідав місце масового захоронення бучанців під час окупації та Храм Святого Апостола Андрія Первозванного. Мер Бучі розповів про вбивства мирних жителів, жахи, які довелося пережити містянам.

«Ми підтримуємо Україну. І хоч я колись прожив більше 20 років у Росії, я не можу підтримувати агресора, який несе смерть мирному населенню», – наголосив Максим Бабицький.

На зустрічі також був присутній головний рабин Синагоги Бродського у Києві та керівник Всеукраїнського конгресу юдейських хасидських релігійних громад, Головний рабин України Моше Реувен Асман.

«Дуже важливо, що ви повернетеся до Ізраїлю і розкажете, що ви бачили на власні очі», – зазначив Моше Реувен Асман.

Очільники українського та ізраїльського міст говорили про плани розвитку, які були у Бучанській громаді до повномасштабного вторгнення рф, і про відбудову після бойових дій. Про майбутній меморіальний комплекс, його концепт, що символізує змінений світогляд місцевих після окупації.

«Ми обов’язково переможемо разом із підтримкою світу!», – висловив впевненість пан Федорук.

Підписуючи угоду про співпрацю, Буча вступила у спільноту міст-партнерів ізраїльського міста Рішон-ле-Ціон, серед яких українські Харків і Львів.

«Ви сьогодні придбали дуже надійного партнера. Знаємо із власного досвіду», – зазначила заступник директора департаменту міжнародного співробітництва Харьківскої міської ради Юлія Згурська, яка теж була присутня на події.