Серпень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
12.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Знайомство німецької делегації з ДСНС громади (ФОТО)

1 хвилина на читання

У другий день візиту делегація із Бергіш-Гладбаха відвідала підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій у Бучі та Ворзелі.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук розповів німецьким гостям про те, що коли у Бучі тривали бойові дії, кілька багатоквартирних будинків горіли після потрапляння у них снарядів, зокрема по Вокзальній, 101, Енергетиків, 2, Водопровідна, 62.

– Це ті будинки, які б ми втратили повністю, якби не робота пожежних дружин, – наголосив на важливості роботи Анатолій Федорук.

Начальник Бучанського районного управління ДСНС Юрій Буренко розповів німецьким гостям про службу у новоствореному районі й про місцевий підрозділ, який охороняє спокій нашої територіальної громади. Пожежні частини є у Бучі та Ворзелі.

– Єдина проблематика на сьогодні: з приєднанням сіл до міста маємо великий час виїзду, оскільки великі відстані між населеними пунктами. А це втрата дорогоцінного часу, – зазначив Юрій Буренко.

У зв’язку із цим керівництво ДСНС хоче створити добровільні дружини і пожежні команди у населених пунктах. І організувати пункти безпеки, де будуть розміщуватися поліція, рятувальники і екстрена служба.

– Є велика повага до того, що ви працюєте для такої великої громади. Звичайно, ситуація у Німеччині і у вас різна. Але ми готові допомогти і досвідом, й іншим. Для того ми тут є, – зазначив мер Бергіш-Гладбах Франк Штайн.

Керівник Бучанського підрозділу розповів, що зараз є великі труднощі з гасінням пожеж у лісах, оскільки вони заміновані російськими військами, що тут перебували.

Анатолій Федорук показав на карті місцевість, яка була під окупацією, і яка зараз залишається замінованою.

Випадок у Вишгородському районі.

Пожежна машина підірвалася на міні, з’їхавши 40 см з асфальтового покриття. Співробітники отримали різноманітні поранення. Начальнику караулу відірвало ногу.