Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Павучки у Бучі плетуть сітки для ЗСУ (ФОТО)

1 хвилина на читання

У спортивній залі школи № 4 жінки, діти і молодь плетуть маскувальні сітки для фронту.

Волонтерка Тетяна Воронова повернулася до Бучі у травні й відразу задумалася, як може допомогти українським військовим.

Я обійшла багато фондів, та всюди волонтери уже були набрані, – розповідає пані Тетяна, тримаючи на руках малюка. – А з дитиною дуже важко кудись влаштуватися. І ми організували з дівчатами, з якими маємо спільні думки, плетіння сіток.

Волонтерки згуртувалися і розподілили між собою завдання: одні приносять матеріали, другі ріжуть тканину, треті плетуть. Тканину використовують із старого одягу або закупають за кошти благодійників. Тетяна розповіла, що навіть із-за кордону їм присилали необхідний матеріал.

Вже місяць вони роблять добру справу, яка допоможе нашим воїнам. Нещодавно до них у партнери доєднався благодійний фонд.

Ми побачили, що павучки цим займаються, що постійно шукають нових волонтерів, що їм потрібні тканини, – розповідає Анна Ковальчук, директорка благодійного фонду «Ми всі з України».

Вперше представники благодійного фонду завітали до спортивної зали школи із солодощами для діточок. Познайомилися і запропонували волонтерам доєднатися до їх організації.

Щодня у спортивній залі школи збирається близько 20 людей. Деякі прибігають допомогти під час обідньої перерви на роботі. Працюють швидко і злагоджено, адже попит на їх продукцію не зникає.

Є велика потреба у сітках, – розповідає пані Тетяна. – Якщо ми працюватиме у такому ж темпі, то маємо запланованої роботи на півтора місяці.

А ще на замовлення починають виготовляти «кікімори», які потребують багато часу і зусиль. Тож підтримка нових друзів конче необхідна.

Хто бажає таким чином допомогти рідній Україні і ЗСУ – приєднуйтесь до павучків.

Реквізити для допомоги 5375 4112 0226 4482.

Сторінка волонтерів у Інстаграм @pavuchki_bucha.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини