Червень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучу відвідала делегація із Литви (ФОТО)

1 хвилина на читання

Під час робочого візиту комітету з питань економіки литовського сейму в Україну делегація приїхала у нашу громаду, відвідала місце масового захоронення вбитих під час окупації людей біля Храму Святого Апостола Андрія Первозванного, та модульне містечко і Бучанську міську раду.

Члени комітету цікавилися не лише тим, як громада пережила окупацію російським агресором, а і економічними питаннями.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук і секретар міської ради Тарас Шаправський розповіли про відновлення інфраструктури, про кількість пошкоджених об’єктів житлових, адміністративних, освітніх, культурних, а також, скільки з них не підлягають відновленню. І про плани щодо відновлення житла та допомогу Європи, зокрема Польщі, у будівництві модульного містечка, що стане тимчасовим житлом для тих, хто втратив власне у результаті бойових дій.

Литовці запитували про економічну складову. Їм розповіли про зруйновані підприємства, про причини, за яких зараз не можливо працювати, відновити бізнес, а відтак зменшення надходжень до міського бюджету. У воєнний час більшість підприємств не відновлюють свою роботу.

Тарас Олександрович на прохання гостей розповів історію окупації міста, та про загиблих, більшість з яких застрелені, деякі були із зв’язаними руками.

Анатолій Петрович щиро подякував друзям з Литви за підтримку, співпрацю і за їх гуманітарну допомогу, яку громада отримала після деокупації. Литовське місто Паланга одне з перших доправило гуманітарні вантажі у Бучу. Крім того, чимало українців-біженців знайшли прихисток у Литві.