Травень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Звернення БМР до настоятелів церков УПЦ московського патріархату

1 хвилина на читання

Депутати Бучанської міської ради на сесійному засіданні, що відбулася вчора, ухвалили звернення до настоятелів церков УПЦ московського патріархату, що знаходяться на території Бучанської міської територіальної громади щодо виходу з Української православної церкви і приєднання до  Православної Церкви України.

У документі зазначається:

«Український Народ постав перед страшним випробуванням-Україна у вогні через збройну агресію російської федерації. Російські бомби, ракети не лише руйнують українську інфраструктуру, а й убивають мирних громадян нашої держави, в тому числі вірян московського патріархату. Горе, що прийшло на нашу землю благословив найвищий ієрарх московського патріархату.

Всім українцям стало очевидно, що за словами про братерську любов і створення єдиного духовного простору ховається людиноненависницьке прагнення знищити українську націю.

Крім того, керівництво російської православної церкви, на чолі з патріархом кірілом, підтримало російське військове вторгнення 24 лютого, а сам очільник московського патріархату вручив керівнику росгвардії ікони та побажання благословення вбивцям і душогубам українців, що не може називатися інакше як духовним злочином.

За інформацією українських спецслужб, непоодинокими є випадки співпраці священників та прихожан Української Православної Церкви московського патріархату з ворогом, що є наслідком впливу ворожої ідеології.

Тому християни, які належать до московського патріархату, повинні усвідомити, що не можна надалі перебувати в юрисдикції російського патріарху. Час робити вибір!

З метою консолідації Українського Народу закликаємо прихожан московського патріархату не бути байдужими до ситуації, яка склалася на сьогодні в Україні цей рішуче засудити дії окупанта, бо з нами правда і з нами Бог.

Ми просимо вас, духовних наставників ваших вірян, в цей вирішальний для України час зробити єдино правильний вибір – вийти з московського патріархату і приєднатися до Православної Церкви України. Це не лише допоможе перемогти агресора, а й об’єднає всіх українців та принесе на нашу землю довгоочікуваний мир.

Тільки в єдності Україна зможе вистояти і перемогти. Вистоїмо і переможемо в єдності держаного і духовного начала!»