Травень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер з Ватикану відвідав Бучу (ФОТО)

– Я ніколи не забуду відвідування Бучі, – сказав на прощання секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами Пол Річард Ґаллаґер приїхав до Бучі, який під час триденного візиту в Україну побував у Бучі і подивився місце братського поховання жертв російської агресії біля Храму Святого Апостола Андрія Первохванного.

Його зустріли секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський і отець Андрій, та розповіли про жорстокі нелюдські дії рашистів під час окупації громади, про невинних жертв, більшість із яких застрелена. І це ті люди, які не тримали зброю, а просто жили у місті чи селі, виходили на вулицю за водою, чи, навіть, перебували у своїх будинках. Деяких рашисти тримали у підвалах, катували, а потім вбили, про що свідчать рани на тілах загиблих.

Гість з Ватикану також оглянув виставку фотографій, зроблених одним з найбільших міжнародних агентств новин «Рейтер». Ці знімки яскраво свідчать про ті злочини, які вчинили російські загарбники на території Бучанської громади.

– Ми з пошаною до всіх відносимося. Єдина проблема: ті люди, які називають себе православними, братами, напали на нашу країну, – звернувся отець Андрій до архиєпископа. – Нам болить від слів патріарха Кирила, що Україна – це його канонічна територія. Він не говорить, як мав би батько до дітей, як мав би пастир до своїх овець. Він говорить лише про територію, а люди його не цікавлять. Росіяни винищують наших людей. І їм без різниці, якою мовою вони розмовляють, чи до якої церкви ходить. Розстрілюють усіх.

Отець Андрій розповів, що під час окупації в нашому регіоні загинуло два священники. Українського патріархату у Бучі від ворожої кулі. В Ірпені – служитель московського патріархату від російської міни.

– Ваша підтримка, Ватикану і Святого отця нам важлива, щоб на нашій землі запанував мир, – звернувся він у відповідь, подякував і попросив молитов.

Архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер запевнив, що Папа молиться за Україну. Подякував отцю Андрію за те, що він зробив для живих і для мертвих.