Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ситуація щодо аеропорту в Гостомелі

1 хвилина на читання

Щойно у своїй промові Президент України Володимир Зеленський крім іншого сказав і про аеропорт Антонов, що розташований у Гостомелі та Блиставиці:

«Ворожий десант у Гостомелі блокують. Українські війська отримали наказ на знищення».

Годину тому на сторінці у фейсбук Бригади швидкого реагування Національної гвардії України опублікували:

«Гостомель дав бій противнику, збили три гелікоптери з тридцяти чотирьох. Працювала російська штурмова авіація, винищувачі і гелікоптери.

Ми були змушені нанести артилерійський удар по аеропорту, на якому висадився ворожий десант. Бригада перегрупувалася. Дані про втрати уточнюються, по результату бою вдалося зберегти максимум живої сили. Усі деталі згодом».

Як повідомляв Укрінформ, в районі аеропорту «Гостомель» точиться бій з російськими окупантами.

«На жаль, ми можемо зараз говорити про те, що злітна смуга фактично не може приймати літаки у Гостомелі», – заявив радник очільника МВС Вадим Денисенко.

Президент Зеленський у своїй промові повідомив про дії країни, державної влади, а також про мужність та спротив ворогу української армії. Зазначив, що, нажаль, не обійшлося без жертв.

Також він звернувся до жителів росії – країни, яка обрала шлях війни. Й зазначив, що Україна пропонує повернутись на шлях до миру.

Він закликав українців ставати до лав Збройних Сил України, допомагати як волонтери чи донори, чи будь-яким іншим способом.

Слава Україні! Слава українській армії!