Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Звернення Володимира Зеленського щодо ситуації із «ДНР» і «ЛНР» (ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Після прийнятого рішення Росією про визнання незалежності «ДНР» і «ЛНР» президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до українців.

«За нами правда… Ми не будемо нічого приховувати… Причин для безсонної ночі немає», – впевнено заявив очільник країни.

Пан Зеленський наголосив, що міжнародно визнані кордони України залишаться такими, як і раніше, попри все, попри будь-які заяви та дії Росії. І додав, що ми залишаємося спокійними і впевненими у собі, з «холодною головою». Тому що країна до всього готова.

«Україна однозначно кваліфікує останні дії Росії як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, – повідомив президент. – Вся відповідальність за наслідки у зв’язку із згаданими рішеннями покладається на політичне керівництво Росії».

І додав, що визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень в рамках “Норманді”.

Він підкреслив, що це підриває мирні зусилля та руйнує наявні переговорні формати.

«Сьогоднішніми та завтрашніми можливими рішеннями Росія легалізує свої війська, які фактично перебували в окупованих районах Донбасу з 2014 року. Країна, яка 8 років підтримувала війну, не може підтримувати мир як вона це заявляє», – зауважив Володимир Зеленський.

Президент розповів про дії державної влади та підтримку інших країн світу.

«Ми хочем миру, та ми послідовні в своїх діях, – сказав очільник держави. – За нами правда, і правду ми ніколи не будемо приховувати від вас».

І запевнив, що країна залишається відданою мирному і дипломатичному шляху.

«Ми на своїй землі, ми нічого й нікого не боїмось. Ми нічого й нікому не винні, ми нікому і нічого не віддамо. І ми в цьому впевнені, бо зараз не лютий 2014-го, а лютий 2022-го. Інша країна,  інша армія, одна мета. Це – мир, мир в Україні! Слава Україні!», – резюмував Володимир Зеленський.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини