Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучі вшанували воїнів-афганців

1 хвилина на читання

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ої річниці виведення військ з Афганістану біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у Бучі пройшов мітинг з покладанням квітів та вшануванням Героїв хвилиною мовчання.

Ветерани Афганської війни, представники влади Бучанської і сусідніх громад , активісти громадських організацій, школярі та місцеві жителі взяли участь в урочистому заході, присвяченому історичній події.

 З  глибокою шаною до присутніх ветеранів-афганців звернувся заступник Бучанського міського голови Сергій Шепетько. Він подякував учасникам бойових дій за мужність і стійкість, за те, що вони з честю та гідністю виконали свій військовий обов’язок, зберегли бойове братерство, побажав усім міцного здоров’я,  витримки,  добра,  миру.

-На жаль, і сьогодні вам знову доводиться відстоювати суверенність та недоторканість кордонів, – наголосив Сергій Шепетько, та додав, що воїни-інтернаціоналісти є гарним прикладом для молодого покоління, як треба воювати і любити свою землю.

Від імені голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Кулеби до слова був запрошений директор департаменту соціального захисту населення Київської ОДА Ігор Мещан. Він розповів, що у той час Київщина відправила на війну 8300 хлопців і зазнала великих втрат.

132 воїна залишили своє життя у республіці Афганістан, 740 воїнів вже у мирному житті пішли з цього світу від ран. Нам слід пам’ятати про тих, хто сьогодні не з нами, віддати честь загиблим у страшних війнах – наш священний обов’язок.

Також до присутніх звернувся голова Бучанської міської організації інвалідів війти, Збройних сил та учасників бойових дій Олександр Щербак.

Вічна пам’ять воїнам, які загинули, до кінця виконавши свій військовий обов’язок. Сьогодні ми схиляємо голови в скорботі за тими, хто не повернувся з «гарячих точок» планети та вважаємо своїм обов’язком піклуватися про їх сім’ї і про воїнів, які отримали поранення, – зазначив Олександр Щербак.

Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста.

Честь і слава вам, шановні ветерани Афганістану!

Курінь ім. Бориса Патона Блиставицької школи N6