Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Персонажі нової книги Ірени Карпи – у Бучі в «Сільпо» (ФОТО)

1 хвилина на читання

Наприкінці минулого року в Бучі у ТРЦ Авенір Плаза відкрився перший супермаркет «Сільпо». Спеціально для цієї події українська письменниця Ірена Карпа написала книгу «Щоденник Білки-Детективки», атмосферу та персонажів якої відтворили в дизайні нового магазину.

«Детективну дитячу історію можна прослухати та прочитати на великому інтерактивному екрані, який ми розмістили в зоні самокас. На цьому ж екрані Гості мають змогу пройти квест після кожного підрозділу книги. Крім того, в різних відділах магазину розміщені QR-коди, за якими також можна послухати аудіоверсію книги. Начитала її особисто Ірена Карпа», – розповіли  у пресслужбі мережі «Сільпо».

Сюжет книги розгортається навколо Білки Саші, яка відправляється на пошуки зниклого Золотого Горіха. Він є символом збереження природи та лісу. У пошуках Білці допомагають інші тварини та небайдужа дівчинка.

«Ця історія відгукнеться тим, кому до вподоби історії пригод, кому не байдуже до справжньої дружби, підтримки і свободи. До того ж, я вклала у неї чимало сучасних челенджів – як от екологічне життя у світі надмірного споживацтва, межа між віртуальним життям і справжнім тощо. Підійде як малюкам, так і підліткам, бо одна з героїнь – їхня ровесниця», – каже авторка Ірена Карпа.

Героями інтер’єру нового “Сільпо” стали ліс та звірі. Наприклад, персонажі книги спостерігають за гостями з дерева у фруктово-овочевому відділі, а в колесі під стелею медитує головна героїня – Білка-Детективка. Вона нагадує, як важливо сповільнитися і без метушні обрати серед величезного асортименту саме ті продукти, які вам будуть до смаку.

Звичайно, в магазині можна відшукати той самий Золотий Горіх із книги Ірени Карпи, який Білка Саша наполегливо розшукувала. А ось щоб знайти найсмачніші продукти в супермаркеті, не потрібні надзусилля. Адже в «Сільпо» вже зібрали найкраще. Тут і екзотичні фрукти та овочі, і продукція українських фермерів у «Лавці традицій», і навіть риба власного копчення.

У відділі «Власної кондитерської» Гості можуть обрати еклери, шоколад або торти, які так спокушали Білку в книзі. А ще кулінари та крафтярі супермаркету створюють апетитні страви у відділі кулінарії та духмяну випічку у власній пекарні, перед якими важко встояти.

Екологічною новацією бучанського «Сільпо» стали електронні цінники, які дозволяють скоротити використання паперу та оперативно оновлювати ціни на товари.

У новому супермаркеті працюють як звичайні каси, так і каси самообслуговування, також є з продажу табачних виробів. Гості можуть придбати продукти самостійно, а також замовити доставку або самовивіз.