Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Анатолій Федорук: «Питання створення власного водоканалу для громади назріло давно»

1 хвилина на читання

З 1 березня 2022 року, відповідно до рішення сесії Бучанської міської ради № 2796-26-VIII  від 23 грудня 2021 року, КП «Бучасервіс» надаватиме послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Таким чином, бучанське підприємство замінить КП «Ірпіньводоканал», КП «Бородянкатеплопостачання» та ПКПП «Теплокомунсервіс» на території населених пунктів Бучанської громади.

– Питання створення власного водоканалу для Бучанської громади назріло вже давно: практично щодня я отримую багато скарг від мешканців на неякісне надання водопостачання з боку КП «Ірпіньводоканал» та інших надавачів цієї послуги, – повідомив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Більше того, окрім чергового підняття тарифів «Ірпіньводоканал» багато років не інвестував коштів у розвиток мереж на території нашої громади, додав Анатолій Петрович. Все, що будувалось і реконструйовувалось за останні 10 років, здійснено за кошти місцевого бюджету Бучанської громади або забудовників в рахунок пайової участі.

– Істерія, яку поширює КП «Ірпіньводоканал» щодо так званих «незаконних дій» чи рішень Бучанської міської ради, не має нічого спільного з дійсністю, – запевнив міський голова.

Варто знати, що КП «Бучасервіс»:

  • має ліцензію на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на території Київської області, видану розпорядженням голови Київської обласної державної адміністрації від 27.04.2021 року № 240;
  • отримало дозвіл на спеціальне водокористування № 186/КВ/49д-21 від 21.12.2021 року;
  • внесено до реєстру суб’єктів природних монополій у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення НКРЕКП;
  • має в постійному користуванні матеріально-технічну базу в місті Буча, а також комунальну техніку (екскаватори, каналопромивочні та мулососні машини, автомобілі аварійних служб тощо).

– Хочу повідомити, що КП «Ірпіньводоканал» не є власником жодного об’єкта чи споруди водопостачання та водовідведення в межах Бучанської громади, оскільки їх законним власником є наша територіальна громада, а речове право на ці об’єкти зареєстровано в реєстрі речових прав», – роз’яснив Анатолій Федорук і додав:

– Будь-які спроби з боку посадових осіб КП «Ірпіньводоканалу» щодо перешкоджання законній господарській діяльності КП«Бучасервіс» будуть знаходити правову оцінку шляхом звернення до судових та правоохоронних органів.

Секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський додав:

Всі дозвільні документи для надання якісних послуг КП “Бучасервіс” має, а право комунальної власності на всі мережі і комунікації водопостачання зареєстровано за Бучанською громадою.

Ми принципово реагуватимемо на будь-які спроби перешкоджання законній господарській діяльності КП «Бучасервіс» у сфері водопостачання і водовідведення.