Яку м’ясну страву приготувати на новорічний стіл
1 хв читання
Відомий кухар Євген Клопотенко ділитися з українцями смачними рецептами новорічних страв. Адже дуже хоче, щоб все у вас було смачно.
«Агов, Новий рік майже завтра. Вже треба вирішувати, що готувати. Бо знаю я вас: залишите все на останній день, а потім будете панікувати.» – сміється Євген.
М’ЯСНИЙ РУЛЕТ З ЯГОДАМИ В ДУХОВЦІ
«Ідея такого рулету у мене з’явилася, коли я розробляв меню для одного ресторану. – розповідає кухар.- Потрібно було створити щось оригінальне для великої компанії. Я вирішив, що м’ясний рулет в такому випадку – ідеальний варіант. Але щоб він вийшов не нудним, оригінальним і наповненим смаком, крім звичних спецій я додав до м’яса ягоди кизилу і чорнобривці. Вийшло просто божевільне поєднання смаків і чудовий аромат. Обов’язково спробуйте приготувати такий рулет. Пам’ятайте, що тут можна експериментувати – використовувати різні ягоди, наприклад айву, малину або смородину. У не сезон ви можете використовувати заморожені ягоди та розмарин.”

ІНГРЕДІЄНТИ
600 г яловичина (ошийок), 2 шт. веточка укропа, 3 шт. зубчик часнику, 150 г ягоди кизила, 1 ст. л. оливкова олія, по вкусу сіль, перець, 3-4 дрібки чорнобривці
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Ошийок зачищаємо від плівок, розрізаємо таким чином, щоб він мав плоску форму, і відбиваємо.
- Гілочки розмарину протягуємо через м’ясо, рівномірно розподіляємо по шматку м’ясо розчавлений часник, солимо і перчимо.
- Додаємо зверху кизил, роздавлений руками і пелюстки чорнобривців, звертаємо м’ясо в рулет і скріплюємо кулінарною ниткою або зубочистками.
- Поливаємо рулет зверху оливковою олією і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин. Важливо не пересушити м’ясо, всередині він повинен залишатися соковитим і рожевим.
- Такий рулет ідеально подавати з вишневим соусом або гострим соусом чилі. А на гарнір приготуйте картопляне пюре або запечені овочі.
КУРКА З ГАРБУЗОМ І ЦИБУЛЕЮ
«Запечена курка, напевно, найпопулярніше святкове блюдо. Дуже просте і досить не дороге. Я пропоную не вигадувати щось особливе і приготувати курку з гарбузом і цибулею. Як на мене – це ідеальний варіант, коли ви отримуєте відразу і основну страву і гарнір.»

ІНГРЕДІЄНТИ
1 шт. курка, 400 г гарбуз, 300 г цибуля червона, 30 г вершкове масло, за смаком сіль та перець
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Духовку розігрійте до 180 градусів. Гарбуз і цибулю очистіть і поріжте великими шматочками. Викладіть в керамічну ємність для запікання, додайте трохи солі і перцю.
- Зверху викладіть курку, натріть її сіллю і перцем, а потім змастить розм’якшеним вершковим маслом. Зробіть курці невеликий масаж, щоб масло добре вбралося.
- Відправте курку в духовку на 60 хвилин. Подавайте з гарніром з відвареної картоплі і запечених цибулі і гарбуза.