Грудень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
01.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Слухали і вносили пропозиції на громадських слуханнях щодо генплану

1 хвилина на читання

Вчора відбулися громадські слухання з питань розгляду матеріалів містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану  м. Буча Київської області» та СЕО.

Головуючий на громадських слуханнях секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський оголосив порядок денний і зазначив, що найважливішим документом містобудівної діяльності міста є генеральний план. Минулий було затверджено ще весною 2015 року, за цей час змінилися як законодавство у цій сфері, так і саме місто, яке стало центром територіальної громади та центром району.

Згідно із відповідною Постановою Уряду презентували запропоновані зміни, а також висновки стратегічної екологічної оцінки, представники розробника нового генерального плану – авторського колективу ДП «Дніпромісто». Також до виступу був залучений керівник відділу містобудування і архітектури Бучанської міської ради Вадим Наумов, як представника замовника розроблення нового генплану.

Слухали зміни

На початку виступу провідний інженер ДП «Дніпромісто» Олександра Петельська зазначила, що головне в розробці нового генплану – це пропозиції щодо перспективи розвитку населеного пункту.

А далі розповіла про плани щодо нового центру Бучі (по обидва боки вздовж траси «Варшавки»), де будуть розміщуватися (і вже є) бізнесові та культурно-розважальні об’єкти, про зони рекреації, спортивні, освітні, медичні об’єкти, а також зони забудови багатоквартирної, садибної та громадської. Наприклад, заплановано розміщення 12 дошкільних освітніх закладів, 9 загальноосвітніх та 2 – навчально-виховних комплекси.

Як  розповідали раніше, заплановано 4 спортивні комплекси в різних мікрорайонах Бучі. Вздовж пойми річки Рокач – велика багатофункціональна зона зі спортивними майданчиками, стадіонами, велодромом і трасою для біатлону.

Також присутні почули про розвиток транспортних артерій та інших соціальних й інфраструктурних об’єктів.

Пропозиції

Після виступу доповідачів Тарас Шаправський оголосив усі пропозиції щодо змін у генплан, які надійшли від громадян у міську раду чи безпосередньо у приміщенні будинку культури. Згодом бажаючі могли виступити і донести свою думку до присутніх.

Наприкінці слухань всі, хто мав бажання, внесли пропозиції щодо кандидатур  учасників погоджувальної комісії у разі її створення.

Тарас Олександрович наголосив, що всі пропозиції розглянуть і передадуть на опрацювання авторському колективу ДП «Дніпромісто», як розробникам генплану. Згодом всі подавачі пропозицій отримають відповіді.

Трансляція громадських слухань відбувалася у прямому ефірі на офіційних сторінках БМР у соцмережах і зараз доступна до перегляду.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини