Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Школярі проти насильства

У сучасному світі поруч із добром та радістю вистачає місця для жорстокості та насильства. Насильству дорослих над дітьми, жорстокості одних дітей по відношенню до інших… Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдасться нікому, але можна принаймні спробувати зменшити число зла.

З метою попередження проявів жорстокості та насилля серед учнівської молоді у Бучанській школі №2 триває Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Днями з учнями 7 класу було проведено годину психолога на тему: “Зупинимо насилля”.

На занятті учні дізналися, чому символом протидії насильству є синя стрічка.

Її початок поклала історія, що відбулася навесні 1989 року. Мешканка Норфолка (США) Бонні Фіней довідалася про загибель свого чотирирічного онука Майкла, який став жертвою насилля у родині. Під час похорону онука вона прив’язала синю стрічку до антени свого фургона, тим самим вона хотіла привернути увагу людей до цієї проблеми.

Бонні Фіней пояснює це тим, що вона не може забути синці на тілі своїх онуків. Синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством і захищати дітей від насилля.

Злагоджена праця учнів

Працюючи в групах, учні виконали вправу “Визнач вид насильства”.  Аналізуючи подані їм життєві ситуації, діти визначили агресора, жертву, спостерігачів та запропонували варіанти протидії насильству. Окрім, цього семикласники  виконали вправу “Сила руки” та дійшли висновку, що конфліктні ситуації можна вирішити без використання фізичної сили, конструктивним шляхом.  

Також було розібрано куди потрібно звертатися та що робити у випадку проявів насильства. Учні записали необхідні “телефони довіри”.