Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Радіодиктант національної єдності та День української писемності у школах громади (ФОТО)

1 хвилина на читання

Щороку 9 листопада вся українська спільнота святкує День української писемності та мови. Учні шкіл Бучанської громади теж доєднались до святкування.

Згадуючи сторінки історії, учні 4-А класу Бучанської школи №3, разом із класним керівником Катериною Володимирівною Рудь, провели цікавий урок, присвячений рідній мові.

До Дня української писемності та мови, відбувся 21-ий Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який організовує Національна суспільна телерадіокомпанія України, зокрема «Українське радіо».

З нагоди такої події шкільна родина Блиставицької школи №6 в котре приєдналась до написання радіодиктанту. Участь брали учні з 5-11 класу.

Учні Гаврилівської школи №8 теж доєднались до диктанту і тепер чекають на гарні результати.

Автором тексту та читцем загальнонаціонального диктанту погодився стати найрейтинговіший український письменник, перекладач, кандидат філологічних наук Юрій Андрухович.

Вирішили спробувати свої сили і старші учні Бучанської школи №1.

З метою виховання високої мовної культури учні та вчителі Бучанської школи №4 теж долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Гарні результати чекають і учні Луб’янської школи №7. Вони впевнені у свої силах, адже добре навчаються .

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.   

Учні Бабинецької школи № 13 із задоволенням приєдналися до святкування цього особливого свята, адже тільки ті справні українці, – які знають та шанують українську мову.

 Любімо і плекаймо українську мову – одну із наймилозвучніших, найбагатших, найпоширеніших та найкращих мов у світі! Розмовляймо нею!

Для учнів 9 класу Бучанської школи №2 було проведено свято «Знавців української мови».