Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
16.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

UTEM: поєднання досвіду і сучасності, технологій і творчості (ФОТО)

1 хвилина на читання

З нагоди свого 95-річного ювілею, підприємство UTEM, що має потужності у Бучі, влаштувало для журналістів прес-тур, аби згадати історію компанії, відверто розповісти про труднощі і важкі моменти, а також досягнення і плани на майбутнє.

Щире і змістовне спілкування із керівником UTEM Андрієм Стальним, заступником директора з продажів компанії UTEM Русланом Свінцицьким, екскурсія по заводам, лабораторіям і навчальному центру, – зустріч була насичена приємними емоціями, радістю від досягнень бучанського підприємства, захватом від затятого бажання керівництва компанії не зважати на труднощі і йти вперед, розвиватися, ставати цікавішими і бути завжди надійними для партнерів, та комфортнішими для працівників.

«UTEM – це перш за все люди, які його люблять і розбудовують. Вони є справжніми асами своєї справи, і саме досвід конкретних людей стає фундаментом для майбутніх рішень», – так вважають на підприємстві.

Маємо думку, що успіх ще і втому, що UTEM здійснює повний комплексний процес:

  • від виховання власних спеціалістів (які, нажаль, періодично прямують з отриманими тут знаннями за кордон як гарні фахівці), – до відповідальності за кожну деталь, за кожен втілений у життя проєкт, і впевненості у якості зробленого.
  • від творчого підходу до роботи, – до проєктування здавалось би неможливих завдань, будівництва чи монтажу задуманого та введення в експлуатацію енергетичних та промислових об’єктів.

Акціонерне товариство «Південтеплоенергомонтаж», що об’єднує вісім компаній під спільним брендом Група UTEM та є правонаступником заснованого у 1926 році Всеукраїнського відділення АТ «Тепло і сила», у рамках якого було створене Київське проектно–монтажне підприємство «Котлотурбіна».

95 років тому підприємство «Котлотурбіна», з якого почалася історія групи компаній UTEM, налічував 25 чоловік. Зараз працівників понад 1000, і реалізовані проєкти набагато значущі, ніж у той час.

Досягнення

За роки діяльності підприємствами Групи UTEM побудовано і введено в експлуатацію  понад 57% встановленої потужності енергосистеми країни, в тому числі змонтовано та введено в експлуатацію обладнання 14 із 19 атомних енергоблоків, збудованих в Україні, та понад 50% теплової генерації в державі.

Компанія успішно працює за напрямками атомна, теплова, біопаливна енергетика, когенераційні електростанції, проєкти по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Як поділився очільник UTEM Андрій Стальний, на його думку головні секрети того, що компанія досі працює: технології, не роздута ієрархія, інвестиція доходів в розвиток, здатність зробити якісно роботу невеликою командою за підтримки менеджерів з офісу.

Вони зуміли мінятися відповідно до змін ринкової обстановки. І зараз мають ім’я і надійну репутацію.

– Ми пишаємося нашою компанією, – від імені акціонерів сказав пан Андрій, який прийшов на це підприємство і далекому 1985 році після закінчення інституту, і все своє ділове життя присвятив розвитку UTEM.

Вітання і дяка

Під час урочистого зібрання з нагоди ювілею Групи компаній UTEM очільник підприємства Андрій Стальний наголосив:

– Велика історія підприємства – це і розвиток, і становлення, і колектив, яким пишаюся, – зазначив керівник. – Є чергова нагода подякувати за роботу, вклад кожного – ветеранів підприємства, тих хто у залі чи на різних виробничих ділянках працює над виконанням завдань.

Андрій Володимирович повідомив приємну новину: підприємство «на порозі» підписання контрактів, а значить – є перспектива.

Привітав присутніх у залі Бучанський міський голова Анатолій Федорук, який зазначив, що місто і підприємство майже ровесники, а тому і розвиток відбувався паралельно. Подякував Анатолій Петрович за соціально-орієнтоване ведення бізнесу, спільно реалізовані проєкти і напрацьовані плани на майбутнє.

Отримали кращі із кращих працівників грамоти і подяки, а керівник –- почесну відзнаку «За заслуги перед містом».

Нехай всі плани здійснюються, продукція знаходить свого покупця, зростають ринки збуту, сприятливим буде інвестиційний клімат!

АТ «Південтеплоенергомонтаж»  ̶  це не тільки славна історія, це бездоганна робота, яка дає впевненість у завтрашньому дні Клієнтам і співробітникам.

Про підприємство

До Групи UTEM входять такі, спеціалізовані за видами діяльності, підприємства:

  • ТОВ «ЮТЕМ-ІНЖИНІРИНГ» — розробка ТЕО інвестицій, базове проектування, розробка технологічної документації (ТД) та проектів виконання робіт (ПВР), управління проектами, монтаж трубопроводів та технологічного устаткування, виконання пусконалагоджувальних робіт і введення об’єктів в експлуатацію;
  • ТОВ «ЮТЕМ-ЗМК» — виготовлення металоконструкцій та нестандартного обладнання;
  • ТОВ «ЮТЕМ-ТЕХНОЛОГІЧНІ ТРУБОПРОВОДИ» — виготовлення деталей, елементів і блоків технологічних трубопроводів, ємностей та конструкцій з нержавіючих сталей;
  • ТОВ «ЮТЕМ-БК» — монтаж будівельних конструкцій та конструкцій спеціального призначення;
  • Незалежна лабораторія ТОВ «ЦЕНТР ПРОМИСЛОВОЇ ДІАГНОСТИКИ ТА КОНТРОЛЮ» — контроль якості зварних з’єднань та основного металу неруйнівними і руйнівними методами;
  • УЧБОВИЙ ЦЕНТР ЮТЕМ — підготовка і навчання персоналу;
  • ЮТЕМ-ЕКСПЕРТ — сертифікація персоналу (підтвердження кваліфікації фахівців на відповідність професійним вимогам міжнародних стандартів).
  • ТОВ «БІСАН-ІНВЕСТ» — готельні послуги, обслуговування та охорона об’єктів, організація проживання персоналу.

UTEM використовує надсучасні інженерні рішення, технології, обладнання та інструмент, шукає шляхи вдосконалення технологій та процесів, підбирає та навчає персонал таким чином, щоб максимально задовольнити потреби своїх Клієнтів.