Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

День миру відзначили у школах Бучанської громади

1 хвилина на читання

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі  відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни.

 З нагоди Дня миру у багатьох закладах освіти громади пройшли тематичні заходи. Зокрема, учні Бучанської школи №4 долучилися до святкування цієї події. Діти намалювали стіннівки з побажаннями миру, щастя та чистого неба.

Рій Берегиня (виховник Вікторія Гордяк ) , до складу якого входять учні 4-х класів Бучанського НВК “БЕРІЗКА” закликали молодших за себе здобувачів освіти до дружби, миру, справедливості, гарних вчинків, любити і поважати один одного, дарували символів дня – голубів, зроблених своїми руками.

Також учні 8-Б класу Синяківського хіміко-технологічного ліцею №15 приєдналися до проведення Всеукраїнської кампанії «Голуб миру». Діти власноруч виготовили  паперових голубів як символ миру та духовного розвитку нації.  

Учні Бучанської школи №2 намагались донести до дорослих, яким дорогим є мир для них як майбутнього покоління України. Вони розфарбовували малюночки і десь в глибині душі знали, що це не просто картинки, що це бажання жити у країні, де немає пролиття крові і над головою є чисте блакитне і найголовніше – мирне небо.

У Здвижівській гімназії з нагоди Дня миру пройшли тематичні заходи. День розпочався флешмобом «Голуб миру», який підготували учні початкових класів. Вони заздалегідь підготували голуби та малюнки з птахом миру.

Протягом дня був проведений конкурс проєктів «Я за мир в Україні».

Класними керівниками години спілкування «Мир на землі – радість у родині», у шкільній бібліотеці організована книжкова виставка «Під мирним небом».

З нагоди Міжнародного дня миру учні 5 класу Луб’янської школи №7 взяли участь у інтернет-конкурсі “Мир – мова щастя”.

У Гаврилівській школі також говорили про Мир, вшановували пам’ять загиблих воїнів, які полягли за мирне небо та спокійне життя. Діти відправлять малюнки – листівки на фронт завдячуючи волонтерам, батькам учнів Гусєвим Людмилі та Володимиру!

Шкільна арт-акція “Долоньки Миру” Краса врятує світ від Бучанської школи №1.

“Нехай творчість буде єдиною зброєю сьогодення” – про це розповіли у закладі освіти.

Свій відбиток на стіні залишили учні 5-Б, 7-А, 7-Б класу та педагоги школи.

 Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир. Його ми і бажаємо Україні!