Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У МОЗ роз’яснили нові карантинні обмеження

1 хвилина на читання

Міністерство охорони здоров’я деталізувало обмеження та заборони, що діятимуть в епідзонах різних кольорів.

Роз’яснення щодо карантинних обмежень Міністерство охорони здоров’я опублікувало на сторінці Facebook.

  1. Зелений” рівень передбачає обов’язкове носіння маски у громадських приміщеннях та транспорті.
  2. Жовтий” рівень — обов’язкове носіння маски в громадських приміщеннях та транспорті, дотримання дистанції в 1,5 м. Заборонені масові заходи за участю понад 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць; заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів. Робота закладів освіти дозволяється за умов, якщо не менше 80% працівників мають 1 або 2 дози вакцини (жовтий або зелений СОVID-сертифікат). Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у понад 80% персоналу та 100% відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, “жовтих” або “зелених” СОVID-сертифікатів. Робота закладів за часом не обмежується.
  3. “Помаранчевий” рівень запроваджує обмеження та норми жовтого рівня; місцева влада може вводити додаткові обмеження.
  4. Червоний” рівень — обов’язкове носіння маски в громадських приміщеннях та транспорті, дотримання дистанції в 1,5 м. Забороняється робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень на винос; робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо. Заборонена робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів, закладів освіти, окрім закладів, де 100% працівників мають “зелений” СОVID-сертифікат.

Не дозволяється проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів, робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки, робота закладів, що надають послуги з розміщення (хостели, готелі тощо).

Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у всього персоналу та всіх відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, “зелених” СОVID-сертифікатів.

COVID-сертифікат матиме дві опції (“жовтий” або “зелений”) та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. “Жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” — про повний курс.