Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

35 художників малювали Бучу і надихалися її пейзажами (ФОТО)

1 хвилина на читання

Неповторні краєвиди Бучанського міського парку, мальовничі куточки біля центру позашкільної роботи, натюрморти, яскраві образи – це все втілили у картинах талановиті майстри образотворчого мистецтва, які три фантастичних дня провели у Бучі.

Це відбувся пленер «Палітра Київщини», який організували Київський обласний молодіжний центр та управлінням молоді та спорту Київської облдержадміністрації.

Світлана Назарук, заступниця начальника управління молоді та спорту КОДА, розповіла, що мистецький захід, який вони проводять у нашому регіоні з 2007 року (окрім двох «карантинних» років), є дивовижним:

– Це створення унікального тематичного мистецького продукту. Захід відбувається щоразу на різних локаціях. Потім роботи молодих митців виставляються на усіх обласних заходах, – роз’яснила пані Світлана. – Ми здійснюємо підтримку молодих митців, художників-аматорів. Сприяємо їм вступу у навчальні заклади. «Палітра Київщини» – це відкриття їхнього таланту і популяризація їх серед різних верств населення.

Окрім того, це ще і висвітлення проблематики вартістності митця та його товару, зазначила заступниця керівника управління.

Всі молоді художники і організатори пленеру зазначили, що Буча – прекрасне місто і має чудовий парк. Можна було знайти багато місць для роботи і натхнення. І вони із задоволенням зобразили на полотнах бачення свого світу.

На завершення всі отримали дипломи учасника пленеру, а деякі – відзнаки у різних номінаціях.

Про пленер бучанка Оксана Юрченко дізналася від керівника Бучанського центру позашкільної роботи Андрія Куцевалова. (Центр всіляко допомагав в організації мистецького заходу).

– Зараз у країні да і в світі панують більш депресивні настрої, і художники відмічають спад творчого натхнення. А такі заходи дуже потрібні. Я з радістю пішла. Я люблю природу, вірю в Бога і те, що він для нас це прекрасне місце створив. У нас є чудовий парк, і дякую Богові, що живу саме у Бучі і маю змогу вийти в такі чудові краєвиди.

Оксана дві перші роботи намалювала з натури, а ще натюрморт у декоративній манері і юну гуцулочку. Донька художниці є учасницею зразкового хореографічного колективу «Фантазія», і саме в образі, у якому дівчинка виступала на конкурсі, майстриня втілила на полотні дорогу серцю танцівницю.

– Я тут більше відпочивала, заряджалася енергією, релаксувала. Зрозуміла, що потрібно працювати в будь-які часи, не важливо, що відбувається на серці, в країні чи світі. Іди в природу, надихайся, радій і малюй. Треба діяти!

Можна ознайомитися Артподія від молодіжки: малюнок для всеукраїнського конкурсу (ФОТО) (buchanews.com.ua)