Серпень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Перші Всесвітні діаспорні спортивні ігри «Украініада» у Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Сьогодні спортсмени-аматори – українці з різних країн світу, провели змагання з волейболу, малого та великого тенісу, шахів, шашків і… перетягування канату на території Бучанської української гімназії й на тенісних кортах ЗОШ № 1. Захід, який називається Перші Всесвітні діаспорні спортивні ігри «Украініада» відбувся за ініціативи Міжнародної Організації Українських Громад “Четверта Хвиля” (Торонто, Канада).

І хоч природа дещо вплинула на розклад змагань, це не завадило учасникам отримати нагороди і гарний настрій.

Член ради директорів Міжнародної Організації Українських Громад “Четверта Хвиля” (Торонто, Канада) Ігор Бокій розповів, що саме зараз відбувається ІХ Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд, який проходить в Ірпені. Приїхало сім колективів – з Польщі (Люблен і Варшава), Канади, США, Угорщини, Румунії та Ізраїлю. Загалом – близько 150 чоловік.

– Зокрема в Бучі, дякуючи всебічній підтримці Бучанського міського голови Анатолія Федорука, депутата Василя Олексюка, начальника відділу освіти БМР Олега Цимбала, зараз відбувається Перші всесвітні діаспорні спортивні ігри «Украініада», – розповів Ігор Бокій.

Українці, що живуть у інших країнах світу, оцінили допомогу в проведенні заходу, який вдалося організувати лише за два дні. Як ми дізналися, до цього також підключилися і відділ молоді і спорту, і керівництво Дитячої спортивно-юнацької школи, і Пласт. Адже бучанці дуже відповідальні, і з радістю приймають у себе іноземних гостей. А допомогти українцям, що мешкають за кордоном, ще приємніше.

– Я дуже вдячний пані Ларисі Сторожик, директорці Бучанської української гімназії. Я такої краси в Канаді не бачив. Тут чисто, яскраво,  комфортно, привабливо! – заявив Ігор Бокій. – Ми всі у захваті!

Пан Ігор родом із Тернопіля, емігрував у Канаду кілька десятків років тому. Про різницю і схожість України і Канади, про кар’єру і захоплення спортивними заходами – у матеріалі нашого журналіста згодом.

Нагадаємо, сьогодні Світовий рекорд в Україні: літак «Мрія» зрушили стронгмени (ФОТО) | (buchanews.com.ua)