Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У вас новий домочадець – собака. Поради фахівців, як поводитись

1 хвилина на читання

Рекомендації людям, які нарешті прийняли рішення розділити свою домівку із чотирилапим співмешканцем і стати для песика добрими хазяями, надають спеціалісти кінологічного центру поліції в Київській області.

Треба зробити кілька речей, коли ваш новий улюбленець буде вже вдома:

Постарайтеся приділити вашому новому улюбленцю достатньо часу.

Це допоможе йому звикнути до незнайомого оточення. Також встановіть новий розпорядок дня. Робота на дому або кілька вихідних дозволять вам провести час поруч з ним.

Підберіть вашій собаці ім’я.

Взагалі, вибір клички – це один з найкумедніших і приємних після придбання нового улюбленця моментів. Як тільки ви оберете те ім’я, яке вам подобається найбільше, відразу ж почніть використовувати його при спілкуванні з собакою – і дуже скоро чотирилапий друг звикне до своєї клички і навчиться відразу ж підходити до вас, як тільки почує власне ім’я!

Розробіть особливі правила поведінки, призначені для песика.

Дуже важливо, щоб всі члени сім’ї були про них інформовані і обов’язково їх дотримувалися. В іншому випадку цуценя буде бентежити те, що одна людина дозволяє йому робити речі, які забороняють всі інші.

Пам’ятайте: новий вихованець може дуже легко придбати шкідливі звички, якщо його не контролювати. Наприклад, якщо цуценяті один раз дозволили взяти їжу зі столу, не дивуйтеся, коли це буде повторюватися постійно!

Крім того, деякі правила повинні бути встановлені і для членів вашої родини. Зокрема, якщо ви знаєте, що ваш вихованець любить все пробувати на смак, то попросіть домочадців не залишати дороге взуття або мобільні телефони в межах досяжності гострих зубів цуценя.

В будь-якій ситуації залишайтеся спокійні.

Оточити вашого нового вихованця в перші дні його перебування в будинку надмірною турботою і любов’ю не важко (особливо це стосується дітей), проте навряд чи подібний надмірний прояв почуттів буде корисно вашому чотирилапому другу. Тому спочатку намагайтеся завжди стежити за дітьми і давати собаці від них відпочити, принаймні до тих пір, поки вона не звикне до нового оточення.

Проводьте зі своїм новим вихованцем якомога більше часу.

Якщо ви взяли відпустку, щоб доглядати за ним, постарайтеся підготуватися заздалегідь і до того періоду, коли вийдете на роботу. Для цього протягом першого тижня перебування песика у вашому будинку залишайте його одного на короткі проміжки часу, потроху збільшуючи їх. Це вкрай важливо: ви ж не хочете якось повернутися з роботи і побачити меблі, зіпсовані псом, який заскучав на самоті.

Якщо ви взяли собаку з притулку, заздалегідь обговоріть з його працівниками ті чи інші вподобання і смаки обраного вихованця.

Цілком ймовірно, що ви зможете зробити для вашого чотирилапого друга те, що дозволить йому швидше звикнути до нової, незнайомої обстановки.

Пам’ятайте, що спочатку ваш улюбленець може сильно хвилюватися або виглядати пригніченим і замкнутим. Не турбуйтеся через це! Швидше за все, подібна поведінка собаки викликана надлишком нових емоцій і переживань. Незабаром вона звикне до навколишнього оточення і усвідомить, що стала новим членом вашої родини.

Але якщо і після тривалого періоду часу собака продовжує поводитися дивно, неодмінно проконсультуйтеся з досвідченим ветеринарним лікарем.

Можете ознайомитися Поради бучанських лікарів: Обережно – кліщі! | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)