Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Голова КОДА: Відсьогодні зробити щеплення може кожен

1 хвилина на читання

21 липня на Київщині стартував 5 етап вакцинації від COVID-19, повідомив під час брифінгу голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Тепер щоденно працюють 11 центрів масової вакцинації в 8 містах області. Йдеться про Бровари, Білу Церкву, Бориспіль, Обухів, Богуслав, Славутич, Українку та Яготин.

Крім того в області розгорнуто 137 пунктів щеплення, 105 з них працюють відсьогодні. Вони приймають пацієнтів за графіком медзакладів, в яких розташовані. Записатись на щеплення в них можна за номером телефону реєстратури.

Повний перелік центрів вакцинації з адресами та телефонами є на сайті vaccination.covid19.gov.ua та на сайті ОДА.

«Кожен мешканець Київщини, не зважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від хвороби та прищепитися, обравши найближчий центр масової вакцинації або пункт щеплення», – зазначив Василь Володін.

Наразі продовжується робота над збільшенням кількості центрів в містах регіону.

ЗАПИСАТИСЬ НА ЩЕПЛЕННЯ

Телефон контакт-центру 0 800 60 20 19

Також до центру масової вакцинації можна записатись онлайн через медичну інформаційну систему (МІС) або за телефоном центру. Детально на vaccination.covid19.gov.ua або за номером контакт-центру.

Мобільні бригади

На Київщині працюють мобільні бригади, які вакцинують організовані колективи людей від 50-ти осіб, професійні групи та маломобільних громадян.

Організовані колективи  – залишають заявку за номером контакт-центру. Після її опрацювання їм повідомлять, коли приїде мобільна бригада.

Люди, які не мають можливості самостійно пересуватися, можуть залишити заявку на виїзд мобільної бригади з вакцинації додому за телефоном контакт-центру або зателефонувати до свого сімейного лікаря.

«З початку кампанії з вакцинації в Київській області проведено понад 275 тисяч щеплень. Першою дозою вакциновано близько 176 тисяч мешканців, ще майже сто тисяч отримали другу дозу, тобто завершили вакцинацію», – розповів Василь Володін.

Також КОДА разом з органами місцевої влади працює над організацією маршрутів для підвезення жителів віддалених населених пунктів до центрів вакцинації. Перші такі маршрути запрацюють вже сьогодні. Для цього будуть  використовуватися шкільні автобуси.

Зараз вакцинація в області відбувається наступними вакцинами: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Moderna. Всі вони ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя.

«Звертаюся до всіх мешканців Київщини! Якщо ви ще не вакцинувались, оберіть найближчий пункт щеплень чи центр масової вакцинації та захистіть себе. Допоможіть людям, про яких ви піклуєтеся, записатись на щеплення. Час об’єднати зусилля, щоб захистити всіх від COVID-19», – підкреслив голова Київської ОДА Василь Володін.

Ви також можете ознайомитися: Свідоцтво про вакцинацію і ковідний сертифікат – зелене світло для туризму | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)