Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Фахівці музейної справи проходили навчання в “Уваровському домі”

1 хвилина на читання

Протягом тижня музей історії та культури «Уваровський дім» проводив курси підвищення кваліфікації на тему «Організація екскурсійної діяльності за методикою «Інтерпретація природної та культурної спадщини»» для музейних працівників м. Києва і Київщини.

«Це була не тільки велика користь і радість від спілкування з колегами-музейниками, але й велика відповідальність, адже до Ворзеля прибули професіонали, фахівці і Уваровський дім повинен був предстати перед ними у найкращому вигляді у всіх своїх іпостасях – від найменшого експоната до гардероба.» – зазначив Олександр Соколенко, директор Ворзельського музею «Уваровський дім».

Метою заходу стало підвищення кваліфікації гідів, працівників музеїв та природоохоронних територій; знайомство з новими підходами до екскурсійної та інтерактивними методами роботи з відвідувачами; вирішення проблем інклюзивності в установах культурної та природної спадщини. Навчання було спрямоване на розвиток майстерності та підвищення ефективності екскурсійної діяльності, залучення українських фахівців до міжнародних практик інтерпретації природної та культурної спадщини.

Організатор і модератор – кандидат наук та магістр в галузі менеджменту природоохоронних територій (Університет Альпен-Адрія Клагенфурт, Австрія) Наталія Гудкова .

Тренер курсів  -Олександр Соколенко – директор Ворзельського музею історії та культури «Уваровський дім», член Національної спілки краєзнавців України.

Курси підвищення кваліфікації були організовані Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України у творчому тандемі з Ворзельським музеєм історії та культури «Уваровський дім» за підтримки Управління туризму Київської обласної державної адміністрації, Бучанської ОТГ та відділу культури, національностей та релігій Бучанської міської ради.

Після закінчення навчання слухачі отримали свідоцтво встановленого зразка про підвищення кваліфікації.

За матеріалами : О. Г. Соколенко