Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
08.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Презентація для ОСББ – енергоефективність (ФОТО)

1 хвилина на читання

Круглий стіл з питань енергоефективності в багатоквартирних будинках зі створеним ОСББ відбувся у Бучанській міській раді, під час якого головне, що винесли для себе представники ОСББ, це можливості для енергоефективності, які надає держава та міська влада.

Регіональний радник Фонду Енергоефективності в Києві та Київській області Костянтин Федоренко ознайомив з програмою IFC з підтримки Фонду енергоефективності України представників об’єднань співмешканців багатоквартирних будинків Бучанської громади

Під час презентації програми з часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках “Енергодім” Фонду Енергоефективності присутні дізналися вигоди цього проєкту як для ОСББ, так окремих жителів будинків, зокрема – заощадження власних коштів і додатково збільшення вартості житла.

Як зазначив Костянтин Федоренко під час виступу, його місія, як консультанта, допомагати ОСББ зробити будинки енергоефективними та при цьому максимально заощадити.

Енергомеджер БМР Ярослав Черевко презентував присутнім програму відшкодування частини кредитів, що надаються, починаючи з ІІ півріччя 2016 року ОСББ та житловим будівельним корпоративам на впровадження енергозберігаючих проєктів в ЖКГ в Бучанській МТГ на 2021 рік та програми підтримки ОСББ, ЖБК, управителів багатоквартирних будинків у громаді на період 2019-2023 роки

Керівник відділу економічного розвитку та інвестицій БМР Тетяна Ліпінська розповіла, що у міської влади існує дві програми підтримки ОСББ:

– Ми максимально сприяємо впровадженню заходів щодо енергоефективності будинків і частково відшкодовуємо проєкти. Тож варто цим цікавитися і використовувати. А ми завжди допоможемо.

До речі, регіональний радник Костянтин зауважив, що навіть у столиці не має таких програм підтримки, які вже впроваджені і діють у Бучанській громаді.

На заході обговорили можливості й основні проблеми участі ОСББ в існуючих програмах та як їх уникнути, й пропозиції з вдосконалення програм.

Нагадаємо, Україна і ЄС взаємно визнають Covid-сертифікати | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)