Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
24.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Розвиток триває: будівництво спорткомплексу, освітніх і медзакладів, зелений туризм (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Під час відвідування соціальних об’єктів, які зараз будуються, Бучанський міський голова Анатолій Федорук разом із народними депутатами Ольгою Василевською-Смаглюк і Віталієм Безгіним обговорили будівництво нових освітніх та медичних закладів, енергомодернізацію шкіл і садків, розвиток зеленого туризму та відкриття спорткомплексу «Академія спорту».

– Реалізація кожного залежить від синергії дій місцевої і державної влади. Вже маємо успішно впроваджені проекти, на які роками чекали. Серед них – Бучанська Українська гімназія, нова дорога та амбулаторія у Мироцькому, медичний заклад у Луб’янці, – наголосив Анатолій Федорук.

Завдяки реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» – зміни приходять у кожен населений пункт. Так ось у Синяківському старостинському окрузі на наступний рік планується будівництво Центру надання адміністративних послуг із поштовим відділенням та амбулаторією. І є мета також це зробити у всіх населених пунктах громади. У навчально-виховному комплексі № 2 проводяться роботи щодо утеплення будівлі, і як наслідок – енергозбереження, на території школи № 1 вже стартувала добудова нового корпусу освітнього закладу, триває будівництво дитячоих садочів в Бучі на вул. Лесі Українки та у Синяку. Крім того з Мироцького розпочинається пілотний проєкт зелений туризм.

– Буча – це унікальний символ ефективної взаємодії центральної та місцевої влади, – зазначив народний депутат Віталій Безгін. – Спроможність місцевої влади, децентралізація, програма президента «Велике будівництво» – все це сприяє тому, щоб громада розвивалася та отримувала нові соціальні об’єкти. Саме тут і зараз робиться все, щоб громадяни мали змогу отримувати якісні послуги на місці, щоб їхнє життя ставало комфортнішим.

Нардепка Ольга Василевська-Смаглюк нагадала, що останнім часом у нашій громаді багато зроблено: 5 шкіл, 3 садочки, кілька амбулаторій та Академія спорту.

– Саме так виглядає велике і маленьке будівництво, ремонт, термомодернізація в Бучанській ОТГ, – сказала Ольга Василевська-Смаглюк. – Є чим пишатися, але ще багато роботи попереду. За останні півтора роки Буча та вся об’єднана громада розвивається шаленими темпами. Маю сподівання, що вже до кінця наступного року ми зможемо побороти черги в дитячі садочки та навчання в дві зміни в школах.

А міський голова розповів про те, що спортивний комплекс «Академія спорту» мають завершити до 24 серпня. Тож на День Незалежності чекаємо урочистого відкриття спортивного магніту Київщини у Бучі.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини