Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«О-FEST-2021» – свято музики вже у суботу (ФОТО)

1 хвилина на читання

VIІI Міжнародний музичний фестиваль оперети, опери та мюзиклу  «О-FEST», який традиційно триває два дні, розпочинається 26 червня у Бучанському міському парку. У форматі «open-air» виставки, виступи різних гуртів і виконавців, насичена розважальна дитяча програма, артоб’єкти і майстер-класи, інтерактивні розваги і… головна подія фестивалю у літньому театрі парку – гранд-концерт український і закордонних співаків, митців високого рівня.

Тандем співпраці Київського національного академічного театру оперети та Бучанської міської ради – це завжди феєрія яскравих барв, емоцій, мистецтва і задоволення.

«Усі сім попередніх фестивалів були пронизані безмежною щирістю та неповторним колоритом і вже стали символом відродження духовної світової спадщини, єднання культур, країн і континентів, – зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Фестиваль щороку збирає не лише відомих виконавців, а й початківців і дає можливість юним талантам заявити  про себе».

Цьогоріч у «О-Fest-2021» беруть участь провідні артисти з Австрії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Ірану, Казахстану, Китаю, Литви, Молдови. Вперше за всю історію фестивалю участь візьме представник Словенії. Іноземні гості: Ірена Крстеська (Австрія), Наргіз Керімова (Азербайджан), Наталя Дементьєва (Білорусь), Гіоргі Цхададзе (Грузія), Газал Сафарі (Іран), Євген Шагаров (Казахстан), Пен Юйчжан (Китай), Чен Хань (Китай), Габріеле Букіне (Литва), Іон Тімофті (Молдова), Лукас Сомоза Остерц (Словенія).

«Для Національної оперети України «О-Fest» важливий тим, що дає, перш за все, художнє, професійне зростання артистів, сприяє обміну досвідом, взаємодії вокалістів різних вокальних шкіл із різних країн, – вважає Богдан Струтинський. – А для глядачів – це прекрасне шоу! Фестиваль сприяє популяризації жанру оперети, також це ефективна реклама Національної оперети в Україні і у світі. Фестиваль класичної музики – ознака високої культури міста, держави. Фестиваль класичної музики звеличує культуру країни».

Програма заходів насичена

О-півдні у парку розпочнуть функціонувати перші локації, серед яких виставки і презентації, у тому числі виробів Львівської майстерні шоколаду і «Zinka». Дітки тим часом будуть абсолютно зайняті веселими і цікавими розвагами на майданчику «Кораблик» від 12 до 18.

Дорослим теж буде де отримати емоції. Програма фестивалю насичена і цікава. Майже всі куточки міського парку перетворяться на локації, які зможуть обрати поцінувачі того чи іншого мистецтва.

Будуть представлені скульптурні експозиції, виставки живопису та графіки, інсталяції сучасного мистецтва, інтерактивні візуальні проєкти. Відбудуться виступи музикантів, танцювальних колективів, концерти камерних ансамблів, майстер-класи, театралізовані постановки. Головною подією фестивалю стануть Гранд-концерти, в яких беруть участь іноземні та українські артисти.

У неділю 27 червня продовження «О-FEST» на великій сцені оновленої Національної оперети України.

За вісім років свого існування до «О-FESTу»  долучилось 30 країн та 117 іноземних вокалістів.

Програма заходів VIІI Міжнародного музичного фестивалю “О-FEST-2021” | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)

Міжнародний музичний фестиваль  «О-FEST»  проводиться за підтримки Київської міської державної адміністрації та Департаменту культури КМДА.