Квітень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Студенти стали донорами крові

1 хвилина на читання

Донорство щоденно рятує тисячі людей. І з кожним роком крові потрібно все більше. Студенти Українського гуманітарного інституту вже не вперше стають донорами крові.

 Нещодавно вони взяли участь у Дні донора, який проводив Бучанський консультативно-діагностичний центр 18 березня. Близько 20 студентів тоді добровільно віддали свою кров.  Перед цим остання така акція для студентів пройшла 10 грудня, коли участь у здачі крові взяли близько 50 чоловік.

А вчора, 13 квітня, в УГІ приїжджала організація по збору крові. До акції, яку організувала голова УГІ Емілія Мельничук, долучилися ще 22 студенти.

Донором може стати практично кожен повнолітній, кажуть фахівці. Єдине правило – бути здоровим: без хронічних, інфекційних захворювань. Важливо – добре поснідати та прийти з гарними почуттями, аби перенести переливання крові без ускладнень. Донорство – це не лише допомога іншим, а й користь власному здоров’ю..

«Я здавав кров, тому що маю таку можливість. Хоч це і не зовсім приємно, але, мені здається, таким чином виховується характер донора: ми не знаємо, кому ця кров знадобиться, і чи знадобиться взагалі, але зі сторони донора робимо для цього все»,– поділився студент 3 курсу Олександр Дар’єнко.

Кожен донор перед процедурою забору крові мав можливість безкоштовно пройти експрес-тест на групу крові. Протягом всього заходу на місці чергують лікарі, і кожен учасник обстежується на ВІЛ, гепатити В і С та інші захворювання. Після забору крові пригощали чаем і солодощами.

«Сьогодні до нас приїхали з банку крові, і 22 студента змогли стати донорами. Трьом було відмовлено через низький гемоглобін, також хотіли приєднатися студенти 1 курсу, яким ще не виповнилося 18 років (таких було четверо). Взагалі це чудовий результат, адже 18 березня наші студенти вже відправлялися здавати кров в міську лікарню. І через це значна частина студентів не змогла здати кров, бо в них ще не пройшов термін реабілітації. І 22 студенти це дуже гарний результат!», – розповіла голова УГІ Емілія Мельничук.

Добрих людей  визначають добрі справи. Тож лікарі вдячні учасникам акції за надану кров.