Квітень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Польські медійники знайомилися із Бучею (ФОТО)

1 хвилина на читання

Працівник приватного телебачення «Gorlice.TV» Петр і оператор телекомунікаційних ліній Барбара приїхали до України із метою побувати на екскурсії у Чорнобилі, а разом з тим виявили бажання відвідати Бучу. Вони знають наше місто завдяки юним артистам «Фабрики зірочок», які періодично виступають у Польщі.

Закордонні гості побували у Бучанські міській раді, ознайомилися із роботою Центру надання адміністративних послуг, яку їм показав керуючий справами БМР Дмитро Гапченко, поспілкувалися із журналістами громади: керівником прес-центру БМР Вікторією Ляховець, головним редактором газети «Бучанські новини» Іриною Левченко, журналістом MyBucha Анастасією Беспалько, відеогрупою ютуб-каналу БучаNEWS.

Петру і Барбарі були цікаві герб міста та історія виникнення Бучі, звідки пішла назва населеного пункту. Розповідаючи їм, згадали про колись бурхливу річку Буча і село Яблунька. Крім іншого медійники поговорили про трасу Варшавку, аеропорт “Антонов”, про розвиток медичного кластеру у Ворзелі і всієї Бучанської громади., та дізналися, що зміни на краще для колишнього маленького селища Буча розпочалися у 1998 році, коли головою Бучанської селищної ради вперше обрали Анатолія Федорука. За 23 роки, які Анатолій Петрович очолює громаду, адже йому знову і знову довіряють виборці, селище перетворилося в місто обласного значення, а у минулому році – у районний центр. І тепер об’єднана тергромада має великі амбітні плани розвитку.

Петр розповів, що напочатку «Gorlice.TV» – це була локальна інформаційна мережа, за 11 років роботи вони розширили діяльність, тепер виробляють фільми, серіали. Барбара, як оператор телекомунікаційних ліній, співпрацює з інтернет-фірмами і телебаченням. Вони їздили у Чорнобиль на ознайомчу екскурсію. Тож, можливо, з часом знімуть фільм про трагічну аварію на ЧАЕС.

Згодом медійники всі разом попрямували до Бучанської міської бібліотеки. Її сучасний стиль оформлення, яскравий і у той же час затишний дизайн дуже сподобалися полякам. У бібліотеці для гостей був підготовлений подарунок – зустріч із юною учасницею «Фабрики зірочок» Каріною Ридзанич, яка нещодавно отримала GRAND-PRIX в українсько-американському проекті з чудовою піснею «Так як плаче Україна». Дівчина виконала композицію, яка до сліз торкнула серця кожного.

На завершення знайомства з містом була прогулянка перлиною Бучі – міським парком. І хоч на небі з’явилися хмари, краса і затишок улюбленого місця відпочинку всіх бучанців вразили гостів із Польщі.
Фото на пам’ять, обмін контактами… Знайомство, можливо, і коротке, але прощання – не на завжди. До нових зустрічей у прекрасному місті Буча.