Квітень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Олена Зелінська «Я ніколи не стою осторонь, ну така вже я»

1 хвилина на читання

Сьогодні нам би хотілося розповісти історію створення невеликого бізнесу. Це оповідь про неймовірний труд і велику самовіддачу. А також про сильну жінку – Олену Зелінську, власницю магазину будівельних матеріалів «Фаворит», яка розпочала свій власний бізнес у селі Бабинці ще у 2006 році.

Олена хоч і народилась у Києві, але в шкільні роки жила у Бабинцях. Після отримання атестата переїхала, як сама зізнається: «Шукала щастя в іншому місці». Мала бізнес у Києві та Іванкові.

Олена повернулась у Бабинці, коли вийшла заміж за своє перше кохання.

А далі життєва історія нашої героїні схожа на історії багатьох родин: дружина – ініціатор, ідейний натхненник,організовує бізнес, а чоловік їй у всьому допомагає. Коли поруч є сильне плече, цілеспрямовану жінку не зупинити.

Маючи досвід роботи на будівництві,Олена добре тямила у товарах такого напряму, тому вибір зробити було неважко.

На той час у нашому селі не було більше будівельних крамниць, тому це було обґрунтоване рішення: відкриваю магазин.

Сьогодні Олена не лише бізнесвумен, а й активна мешканка громади.

Староста Бабинців Андрій Купраш розповідає про неї, як про свідому людину, небайдужу до жителів населеного пункту.

– Олена завжди допоможе. Її не потрібно просити, вона завжди в перших лавах. Якщо в нашому селищі прибирання, то ми маємо все необхідне: пакети, рукавиці тощо. Усі заходи теж проходять за підтримки магазину «Фаворит». Звичайно, Олена працює цілком легально і платить податки, тим самим розвиваючи наше селище. Це теж важливо. Хотілось б, щоб усі мали такий підхід до роботи й до життя.

Олена розповідає, що відчуває поклик допомагати людям:

– Я ніколи не стою осторонь, ну така вже я. Коли в Україні були Майдани, коли хлопці голі й босі стояли на передовій на сході України, з мого магазину було відправлено багато товарів. Звичайно, це будівельні матеріали:плівки для обтягування бліндажів, утеплювачі, рукавиці та багато іншого. Збирали гроші на прилади нічного бачення. Багато всього було.

Історії чужої біди ранять пані Олену, хоча вона і вважає, що це робить людей сильнішими і загартованішими.

Наприклад, торік, коли навесні в Овруцькому районі Житомирської області від пожежі постраждало близько десятка сіл. Олена з допомогою інших небайдужих жителів Бабинців зібрала для людей необхідну допомогу: речі, меблі, посуд, продукти.

З магазину я відправила багато товару: бензопили, цвяхи, інструмент тощо. Маємо надію, що наша допомога знадобилася людям.

Зараз Олена підтримує рух #SaveФОП (Захисти ФОП), учасники якого виступають за зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.

– Закони, які зараз ухвалюють в Україні, призвели до того, що працювати стає неможливо. Згідно з новим законом про ведення первинної документації весь асортимент магазину потрібно вилучати, хоча він був придбаний абсолютно легально. Це дуже засмучує, і хотілося б, щоб усі українські законодавчі акти були доопрацьовані й не приймалися без правок.

Про приєднання Бабинців до Бучанської територіальної громади Олена розповідає в позитивному ключі:

Дуже рада, що ми ввійшли саме до цієї громади. Я була однією із тих, хто дуже підтримував цей вектор розвитку. Наразі є важливі позитивні зміни – уже немає того негативу, який був раніше. Але, звичайно, є і проблеми, які потрібно розв’язувати, і я маю надію, у нас все вдасться. Наприклад, у Бабинцях немає свого дитячого садочка, це досить незручно. Свого онука ми щодня мусимо возити в сусідні Пилиповичі. І як у кожному населеному пункті є й інші питання, але разом ми повинні зробити більше.