Квітень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучанській громаді стартував весняний призов в армію

З 1 квітня у Бучанській громаді розпочався весняний призов в армію. Протягом квітня , травня та червня до війська призиватимуть юнаків для проходження військової служби.

З якого віку призиватимуть до війська в 2021 році

«До війська призиватимуть юнаків, яким до дня відправлення у військову частину виповнилося 18 років, та чоловіків, які не досягли 27 років і не мають права на відстрочку.» – зазначив військовий комісар Володимир Кондратенко.

З’явитись хлопці повинні протягом 10 днів.

Як зазначив військовий комісар, призовників не відправлятимуть у зону проведення ООС\АТО. Молоді люди поповнять склад Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Державної соціальної служби транспорту.

Хто може отримати відстрочку від призову

Володимир Кондратенко розповідає, що за ухилення від армії на юнаків чекає адміністративна та кримінальна відповідальність.

Відстрочку від призову отримають ті, хто навчається на денній формі в училищах, вищих навчальних закладах та у закладах духовної освіти. Також відстрочку отримують ті, хто навчається в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі.

Крім того, відстрочка від призову на строкову військову службу надається громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Розгляд питання про призов або надання відстрочки (звільнення) від призову покладається на районні (міські) призовні комісії.

Триває призов офіцерського складу.

«Призиваються жінки і чоловіки до 43 років, які закінчили військову кафедру. Вони будуть проходити службу у військових тилових частинах та не потрапляють у зону ООС. ” – розповідає Володимир Кондратенко.

Наразі у Бучанській громаді не має великої кількості бажаючих піти до війська, тож у військкоматі просять юнаків приходити навіть без повісток.

Нагадаємо, у громаді карантинні обмеження “червоного” рівня продовжені