Квітень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Інтерактивні ручки – в подарунок школі № 5 (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Бучанський заклад освіти № 5 отримав надзвичайно корисну, сучасну новацію від благодійників – мережі техніки та електроніки “МОУО“: 150 комплектів інтерактивних ручок із спеціалізованими книгами. Загальнодержавний новаційний проєкт починається з Бучі.

За допомогою цієї ручки книги говорять трьома мовами: українською, російською, англійською. І діти, граючись, вивчають слова, вчяться вірно їх вимовляти, слухають діалоги. І все це з величезним задоволенням.

Журналісти БН побували на уроці, на якому учні 3-А класу протестували подарунок.

Що за новий гаджет, і як він допоможе учням?

Брендменеджер мережі техніки та електроніки “МОУО” Юлія Адамова розповіла принцип роботи. Є спеціальні книги: 200 перших слів, казки, математика, які взаємодіють із інтерактивною ручкою.

– Щойно дитина торкається малюнка у книжці цією ручкою, як книжка починає говорити.  Вони відразу мають змогу перекласти українською, російською чи англійською цей малюнок, зрозуміти значення слова, почути, як воно вимовляється, – розповідає Юлія. – Також у книгах є діалоги – це говорять намальовані герої.

Єдине, що треба зробити на початку: скачати на гаджет файли із безкоштовного українського сайту. І, звичайно, зарядити його.

Ми були присутні на занятті англійської мови, у якому використовувалася книга «200 перших слів». На кожній сторінці – окрема тема. І дитина вивчає 10 слів, які зображені у цій темі, і закріплює свої знання під час гри. І що дуже цікаво – інтерактивна ручка задає питання, наприклад, знайти песика, і далі орієнтує, чи вірно дитина відповіла на питання.

Учитель початкових класів Світлана Тенетко, яка спостерігала за випробовуванням подарунків, відразу зазначила:

– Крейда, дошка – це вже минуле. Дітям цікаво потримати цю ручку у руці.

А її колега, вчитель англійської мови Євгенія Єрміліна, яка щойно провела урок у 3-А класі за допомогою нових гаджетів, відмітила, що їм дуже сподобалося.

– Можна придумати різні види діяльності. І це групова робота, що теж важливо. Це урізноманітнює урок, – зробила свої висновки Євгенія Єрміліна. – Крім того, тут багато лексики, навіть тієї, яка не зустрічається у підручниках основної програми. А у нашій школі пріоритет англійської мови залишається.

Але найбільше емоцій отримали учні: кожен із задоволенням займався на уроці, обличчя дітей світилися радістю і бажанням дізнатися більше.

– Ми дуже вдячні нашим благодійникам за подарунок, тому що для початкової школи, яка тільки починає освоювати іноземні мови, важливо використати цей ігровий момент, – прокоментував директор   Бучанської загальноосвітньої школи № 5 Михайло Наконечний. – Тим паче є перспектива вивчення кількох іноземних мов. Я думаю, що ми скористаємося в повному об’ємі і, навіть, запустимо в першому класі вивчення математики на іноземній мові. У нас є відповідні фахівці.

Михайло Петрович також нагадав, що зараз іноземна мова потрібна багатьом людям і не лише під час навчання у закладах освіти, а і при влаштуванні на гарну роботу.

– Безперечно, почувши про таку ініціативу відділу освіти, ми дуже зраділи, тому що навчання з гаджетами сучасне і цікаве. Особливо в умовах сьогодення, при дистанційному навчанні, коли вдома батькам доводиться займатися із дитиною, – розповідає Костянтин Трушковський, батько учня початкової школи. – Дуже зручно, адже інтерактивні ручки самостійно озвучують і створюють правильну вимову. Це розвантажує і допомагає.

Важливість інноваційного проєкту для початкової школи підтверджує і піар менеджер мережі техніки та електроніки “МОУО” Анастасія Куліченко:

– Дітям цікаво щось нове, цікаво помацати-покрутити, – впевнена  Анастасія. – А це також допомагає засвоїти нові знання, тож у підсумку не тільки весело, а ще й корисно і позитивно відображається на навчанні.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Прочитайте інтерв’ю із директором школи Михайлом Наконечний : «Міцна родина і уважні, чуйні вчителі поряд з дитиною – запорука успішного майбутнього наших вихованців»