Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Провалився під кригу: у Мироцькому врятували дитину (ВІДЕО)

1 хвилина на читання

24 березня на ставку в селі Мироцьке під лід провалився десятирічний хлопчик, який разом з товаришем вирішив вкоротити шлях і перейти через озеро по кризі.

Староста Мироцького старостинського округу Олександр Деревинський, проїжджаючи близько біля водойми помітив дітей, які опинились у небезпечній ситуації і кинувся рятувати хлопця.

В мене нічого не було в машині чим можна врятувати дитину, але задзвонив телефон і я попросив знайомого з мотузкою приїхати на ставок.

Місцеві жителі Петро Бондар та Вадим Шаяхметов кинулись на допомогу і таки змогли врятувати дитину від найстрашнішої біди.

Хлопчику надали першу допомогу і відвезли до медиків. Наразі він знаходиться вдома, його життю нічого не загрожує.

Адміністраторка Мироцького старостинського округу Тетяна Сашко повідомила, що сім’ю відвідали працівники соціальних служб громади, забезпечили продуктами харчування та провели профілактичну бесіду з батьками та усіма дітьми в родині.

Антон Саприкін, провідний фахівець Ірпінського місько відділу ГУ ДСНС наголошує, що саме при плюсовій температурі дуже небезпечно виходити на лід.

Безпечною для однієї особи є товщина криги – 7 сантиметрів, для групи людей – 15. Восени неможливо проконтролювати цю товщину, тому взагалі не слід виходити на лід.

За порятунок хлопця, подяками Бучанського міського голови Анатолія Федорука вирішено нагородять Петра Богдара  та Вадима Шаяхметова.

Анатолій Федорук зазначив:

«Звертаюся до батьків: розкажіть дітям про небезпеку таких «прогулянок» на весняній кризі, бо це може призвести до непоправної біди.»

Батьки бережіть своїх дітей!

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини