Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Транспорт майбутнього у Бучі – електроавтобус

1 хвилина на читання

Бучанський міський голова Анатолій Федорук разом із народним депутатом Олександром Корнієнком вже протестували роботу сертифікованого електроавтобуса та проїхалися у комфортабельному транспорті вулицями міста.

Швидкий, економний та екологічний – саме такий транспорт повинен прийти на зміну маршруткам, що віджили свою епоху. Світ іде шляхом впровадження зручності та екологічності вже тривалий час. Назріло це питання і в Київській області, яке можна вирішити шляхом створення обласного комунального підприємства та вироблення спільного маршруту зі столичною владою. Ідею впровадження електроавтобусів на маршрути громадського транспорту підтримує і Бучанська міська рада. Адже цей вид транспорту є екологічним та економічним під час експлуатації.

Як зазначив нардеп після поїздки – це транспорт майбутнього:

Електроавтобус повністю на електричних акумуляторах та працює майже безшумно. За словами виробників він має вдвічі більший термін експлуатації. Це треба перевіряти, бо такого досвіду ще немає, у наших умовах його ще не експлуатували. Та я думаю, що можна вірити колегам. Мені здається варто працювати над тим, щоб внутрішнє переміщення здійснювалося таким транспортом.

Про те, що пасажирські перевезення мають бути якісними, переконана і депутатка Ольга Василевська-Смаглюк, яка про це зазначила на своїй сторінці у Фейсбук: «Хочу, аби ця ситуація кардинально змінилась. Тому підтримала та підписала проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи перевезень пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом відповідно до стандартів Європейського Союзу», ініціатором якого виступив мій колега Олександр Горенюк. Пасажирські перевезення можуть бути якісними. Організація перевезень у режимі комерційних послуг буде здійснюватись через проведення конкурсу з використанням електронних майданчиків, авторизованих відповідно до законодавства про державні закупівлі. Таким чином, зберігається конкурентоспроможність, відкритість та прозорість надання даного сервісу.

Також органи влади матимуть можливість встановити критерії відбору та кваліфікаційну планку для надавачів послуг. Вони будуть чітко прописані в тендерній документації, конкурсних вимогах та у підписаному договорі. Планую запровадити аналогічний пілотний проєкт на нашому 96-му окрузі».

Видно, що влада на всіх рівнях намагається зробити важливі кроки на шляху поліпшення транспортних послуг, бо це комфорт, а також фінансова складова.

Я тільки дві цифри назву: вартість проїзду в Київській області в передмісті становить майже 30 гривень за квиток, в столиці кияни сплачують 8 гривень. Тобто велика різниця, – зазначає Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Я вже мовчу про ініціативи влади Києва, приміром, картка киянина, тощо. Наші громадяни будували метрополітен, а скористатися пільгою за проїзд не можуть.

Якщо об’єднати зусилля всіх гілок влади, впевнений Анатолій Петрович,  можна говорити, що недалеке майбутнє за таким транспортом.

Подивитися на транспорт майбутнього можна на відео.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини