Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
08.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Чемпіонат світу з мотокросу в Бучімає пройти на відмінно

1 хвилина на читання

Працівники спортивно-технічного клубу «Сона» і Бучанська міська рада розпочали підготовку до проведення змагань світового рівня.

Нагадаємо, 15-16 травня у Бучі на мототрасі СТК «Сона» відбудеться перший етап Чемпіонату світу з мотокросу.

І хоч умови проведення змагань (з глядачами чи без, тощо) залежатимуть від епідемічної ситуації у державі, організатори запевняють, що варто прикласти максимум зусиль, аби вирішити всі моменти і ньюанси та організувати Чемпіонат на найвищу оцінку.

Ситуація не проста, адже ми проводимо не будь-які змагання, а Чемпіонат світу! – зазначає засновник СТК «Сона», багаторазовий чемпіон України, Заслужений тренер України, майстер спорту Сергій Пащинський. – Тим паче – це буде перший етап Чемпіонату. А це – максимальна кількість спортсменів, їх тренерів, групи підтримки. Буде багато делегацій. А також пряма трансляція з Бучі на весь світ.

Кірм того, у 2023 році юніорський Чемпіонат світу з мотокросу також має відбутися на СТК «Сона». У цих змаганнях братимуть участь близько 40 країн світу. Тож цьогорічна організація, це показник нашої готовності до заходів найвищого рівня.

Як розповів Сергій Іванович, у 2019 році, коли в Бучі відбувся один з етапів Чемпіонат світу з мотокросу, закордонні гості були вражені і мототрасою, і містом, яким із задоволенням гуляли і їздили під час екскурсій. До речі, саме тоді моторек СТК “СОНА” було визнано найкращим місцем сезону.

Зараз же організатори разом із міською владою мають вирішити багато питань: медичне забезпечення, охорона громадського порядку, резервні генератори, залучення комунальних служб, пожежна безпека, протиепідемічні заходи, транспортне супроводження, екскурсії, сцена і багато-багато іншого.

Організатори надіються, що змагання не будуть відтерміновані і відбудуться, адже на СТК закрита територія, є можливість керувати потоками глядачів. А вся інфраструктура вже готова.

Зараз всі змагання високого рівня дають можливість проводити, можливо це буде без глядачів, – розповів головний організатор етапу Чемпіонату світу з мотокросу серед екіпажів в Україні Олександр Пащинський.

За 30 днів до старту буде чітко зрозуміло, чи відбудеться Чемпіонат. Підготовка розпочалася.  

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини